Tam normalleşmeye geçilen 1 Temmuz’dan bu yana artış eğilimi gösteren vaka sayıları yüksek seviyelerde seyrediyor. Bayram tatilinde artan hareketlilik, maske ve mesafenin rafa kaldırılması ve aşılama oranındaki düşüklüğün acı meyveleri toplanmaya devam ediyor. Sonbaharda olası dördüncü dalga ihtimaline karşı uyarılar peş peşe gelirken salgın Düzce’de de etkisini arttırıyor.

AKTİF VAKA SAYISI ARTIYOR

Haftalık 100 bin kişiye düşen vaka sayısı tablosunda son bir haftada vaka sayısındaki artışın 2 katını geçtiği açıklanan Düzce’de 6 Ağustos günü il genelindeki sağlık kuruluşlarına yeni tip koronavirüs şüphesiyle başvuran 75 kişinin daha testi pozitif çıktı. İyileşenlerin sayısının yeni vakalardan düşük kalması sonucu hızla artan aktif vaka sayısı da 873’e ulaştı. Son tespit edilenlerle Mart 2020’den bu yana Düzce’de koronavirüse yakalananların sayısı 41 bin 669’a yükseldi.

14 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA, 5’İ ENTÜBE

Salgının Düzce’de yaşamdan kopardığı kişi sayısı ise 191 olarak sabit kaldı. Hastalığı ağır geçiren 14 vatandaşın tedavisine pandemi yoğun bakım ünitelerinde devam edilirken bunlardan tedaviye cevap vermeyen 5’i ise entübe edildi.

AŞIDA 200 BİNE YAKLAŞILDI

Salgının yayılım hızının artmasına karşın yavaş giden aşılamayı hızlandırmak için geçtiğimiz hafta Düzce Valisi Cevdet Atay koordinasyonunda başlatılan aşılama seferberliği sayesinde en az bir doz aşı olan Düzceliler’in sayısı da 199 bin 800’e ulaştı. Halen aşısını olmayan 90 bini aşkın kişinin olduğu kentte bir an önce toplumsal bağışıklığın kazanılması için şu anda 65.7 olan aşılama oranının yüzde 75’in üzerine çıkarılması gerekiyor.