Tüm dünyada büyük bir kâbusa dönüşen Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede en güçlü silah olarak kullanılan aşılama çalışmaları, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde sağlık birimlerinde oluşturulan aşı merkezlerinde artarak devam ediyor.

Aşılama çalışmaları ile birlikte günlük tespit edilen vaka sayılarında büyük düşüşlerin olduğu görülürken, sırası gelen yaş grupları sağlık kuruluşlarına giderek aşılarını yaptırıyor. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi başta olmak üzere, il genelindeki Entegre Hastaneleri, Sağlık Ocakları, Toplum Sağlığı Merkezleri ile OSB’lerde oluşturulan mobil aşılama merkezlerinde devam eden aşılama çalışmaları kapsamında, neredeyse Düzce’nin yarısı aşılandı.

Türkiye Aşı Platformu verilerine göre, Düzce’de ilk aşılama çalışmalarının başladığı 13 Ocak 2021 tarihinden bu yana birinci doz aşı olanların sayısı 176 bin 056, ikinci doz aşı olanların sayısı 77 bin 239, toplamda ise 258 bin 539’a yükseldi.

HABER: Savaş ARI