Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3-9 Temmuz'da illere göre her 100 bin kişide görülen COVİD-19 vaka sayılarını açıkladı. Buna göre haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısı, her 100 bin kişide Ankara'da 59,10, İstanbul'da 56,75, İzmir'de 22,16 oldu.

BAKAN KOCA’DAN AŞI VURGUSU…

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda aşılama oranının düşük olduğu ilerde vaka sayılarının yüksek olduğuna dikkat çekerek “Aşı ile umudumuz artıyor. Henüz olmadıysanız aşınızı bir an evvel olun.” ifadelerine yer verdi.

DÜZCE’DE GÜNLÜK 19 VAKA

Düzce’de bir süredir durağan seyretmeye devam eden vaka sayılarında ise son haftada 5 puanlık düşüş gerçekleşti.  Geçen hafta 38,92 olan haftalık vaka sayısı bu hafta 33,36 oldu. Buna göre 3-9 Temmuz haftasında Düzce’de 132 vatandaşa daha COVİD-19 teşhisi kondu. Günlük ortalama vaka sayısı ise 19 oldu. Verilere göre Düzce vaka yoğunluğu en fazla olan 40. il oldu.

DÜZCE’DE AŞILAMA HIZLANMALI

Uzmanlar salgının bitmesine yönelik en güçlü silahın aşı olduğuna vurgu yaparken Düzce’de dibi gören ve yüzde 60 bandında kalan aşılamanın bir an önce yüzde 70-80’in üzerine çıkarılması vurgusunu tekrarladı. Ölümcül salgının henüz bitmediği hatırlatılırken son dönemdeki delta varyantı tehlikesi de göz önüne alınarak vatandaşların maske, mesafe ve temizlik kurallarına herhangi bir rehavete yer vermeden uyması gerekiyor.

HABER: M. KİLELİ