HIMSS Türkiye işbirliğinde yürütülen dijital hastane değerlendirme çalışmaları kapsamında, Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne 24 Ocak 2020 tarihinde HIMSS Türkiye Direktörü İlker Köse ve Avrupa ve Latin Amerika Bölge Direktörü Mr. John Rayner ve ekibi tarafından yerinde değerlendirme ziyareti gerçekleştirildi.  Buradaki değerlendirme sonucu Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek HIMSS O- EMRAM kriterlerine göre Avrupa’da ve Türkiye de en üst seviye olan 7. seviye belgesini almaya hak kazanan ilk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmuştu.

Türkiye’de bir ilki başarmanın gururunu yaşayan Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri’nden canlı yayınla çevrimiçi düzenlenen ödül HIMSS'21 Ödül Töreni’nde ödülünü aldı.

Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bu süreçte desteklerini esirgemeyen başta Sağlık Bakanımız Sayın Dr.Fahrettin KOCA, Bakanlığımız yetkililerine teşekkür ederiz. Gecesini gündüzüne katarak özveriyle çalışan tüm Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çalışanlarımızı kutluyoruz.” denildi.

Tıbbi hizmetlerde kâğıt kullanımı son buluyor

O–EMRAM Seviye 7; hasta ve çalışan güvenliğinin en üst seviyeye çıkartılması, hizmet kalitesinin yükseltilerek verimliliğin ve hızın arttırılması gibi birçok parametrenin üst seviyelere çekildiği, bilgi teknolojilerinin sistemli bir şekilde kullanılması ile tıbbi süreçlerde kâğıt kullanımının kaldırılması anlamı taşıyan bir süreçtir.