Düzce’de 94 yaşındaki emekli bir öğretmen, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, Türk Kızılay’ı Düzce Şubesi’ne 350 bin TL değerinde 5 adet solunum destek cihazı bağışında bulundu. Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Av. Halil Aydın ve Kızılay Şube yöneticileri, bağışlanan 5 adet solunum destek cihazını düzenlenen törenle Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne teslim etti.

Yılmaz: “Hayırsever teyzemize kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum”

Törende konuşan Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, bu süreçte yapılan bu tür bağışların öneminde dikkat çekerek, “Düzce Kızılay İl Başkanımız üç-dört gün önce yaklaşık 400 bin Türk Lirası maliyetindeki beş adet solunum cihazını hastanemize bağışlayacaklarını belirtmişlerdi. Bugün bu organizasyon için bir aradayız. Kendilerine kurumum ve şahsım adına teşekkür ederim.

Devletimizin her türlü cihazı almaya gücü elbette var ama içinde bulunduğumuz pandemi süreci gibi zor durularda bu tip bağışların olması oldukça önemli. Bağışlanan beş solunum cihazını kurulumları yapılarak bugün vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. İnşallah hiçbir vatandaşımızın solunum cihazına ihtiyaç duymazlar ama duyarlarsa da biz her zaman buradayız ve yanlarındayız” diye konuştu.

“Kızılay olarak ihtiyaç duyulduğu her noktada milletimizin ve halkımızın yanında olacağız”

Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Halil Aydın ise, Kızılay’ın her zaman olduğu gibi ihtiyaç duyulan her noktada devletin ve halkın yanında olacağını kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Sayın Müdürümün bahsettiği gibi pandemi sürecinde hasta sayımızın arttığı ve yoğun bakım ünitelerine ihtiyaç duyulduğu bu ortamda devletimizin ve illetimizin yanında olmak adına Kızılay olarak ekibim ile birlikte çalışıyoruz. Daha önce birçok defa Kızılay’a bağışta bulunan 94 yaşındaki teyzemizden gelen hastanedeki bir ihtiyacın giderebilir miyiz talebinin üzerine çalışanlarımızla yaptığımız görüşmeler ve hastanemizin solunum cihazı eksiğinin tarafımıza bildirilmesi sonucunda irtibata geçtik ve yerli üretim olan beş adet solunum cihazını bugün hastanemize bağışladık.

Emeği geçen personelime ve bağışçımıza teşekkür ediyorum. Düzce Kızılay İl Başkanlığı olarak bundan sonraki süreçte de yardıma ihtiyaç duyulan her noktada devletimizin ve halkımızın yanında olacağız.”

“Bu duyarlılığı imkânı olan bütün vatandaşlarımızdan bekliyoruz”

Duyarlı vatandaşları özellikle pandemi sürecinde Kızılay’a bağış yapmaya davet eden Aydın, son olarak şunları söyledi:

“Bağışçımız ismini vermek istemedi sadece 94 yaşında emekli bir teyzemizin olduğunu söyleyebilirim. Bu duyarlılığı imkânı olan tüm vatandaşlarımızdan bekliyoruz. Bu süreçte imkânı olan bütün vatandaşlarımızın devletimizin ve milletimizin yanında olması gerektiğine inanıyoruz. Bağışların Kızılay üzerinden yapılmasının avantajları var piyasa değeri yüksek bu tip cihazları KDV indirimi ile daha uygun maliyetle elde edebiliriz.”

HABER: Savaş ARI