Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın, hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle kan bağış sayılarının azaldığını ve vatandaşların taleplerini karşılamada sıkıntı yaşamaya başladıklarını ifade etmesi üzerine Düzce Kızılay Kan Merkezi ekipleri de çalışmalara devam ediyor.

Düzce Kızılay Kan Merkezi de azalan stoklara karşılık alarma geçti. Düzce genelinde çeşitli yerlerde seyyar kan alım merkezleri kurarak bağışçılardan kan toplamaya başladı. Kızılay Kan Merkezi’nin bugünkü adresi Düzce Valiliği oldu. Valilik Basın Bekleme Odası’nda kan bağışı yapmak isteyen memur ve vatandaşlardan toplamda 15-20 dakika kadar süren bir işlem sonrasında birer ünite (480 mililitre) kan alındı.

Dr. Kerem Kınık sosyal medya hesaplarından da yaptığı çağrıda, “Kan stoklarımız yetersiz, vatandaşlarımızdan ülke genelinde kan bağış merkezlerine bekliyoruz. 1 ünite kan; 3 çocuk” diye seslenmişti.

Düzce Kızılay Kan Merkezi görevlileri ayrıca sağlıklı bir erkeğin yılda 4 defa, sağlıklı bir kadının ise yılda 3 defa kan vermesinde bir sakınca olmadığını belirtti.