Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünya ile birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan COVİD-19 salgını ile mücadele kapsamında devam eden aşılama seferberliği, tüm hızıyla devam ederken, Türkiye’de son zamanlarda vatandaşların aşıya olan talepleri azaldı. Havaların ısınması ve özelliklede Kurban Bayramı dolayısıyla uzun bir tatilin başlaması ile turistlik bölgelere akın eden vatandaşların rehavete kapılarak maske, temizlik ve mesafe kurallarının unutulması, vaka sayıları yeniden artışa geçirdi.

“İlk doz aşınızı olmadıysanız hemen yaptırın”

Sosyal medya hesabı üzerinden her geçen gün aşı olma ve salgın kurallarına uyulması noktasında uyarılarını tekrarlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir kez daha aşının önemine vurgu yaparak “Aşısı bulunduğu halde, yıkıcı etkisi süren bir bulaşıcı hastalık yok. Toplum bağışıklığı sağlandıkça, Covid-19’da da vaka sayıları önemsiz hale gelecek. Kurumlarımız gece gündüz emrinizde, sağlık çalışanlarımız hizmetinizde. İlk doz aşınızı olmadıysanız hemen yaptırın.” ifadelerine yer verdi.

4. dalga kapıda….

Bayram tatilinde artan hareketlilik ile birlikte özellikle toplu alanlarda maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulmayarak salgını göz ardı etmeleri, 4. dalganın sinyallerini vermeye başladı. Vatandaşların rehavete kapılmasının ardından vaka sayılarında yaşanan artış ile ilgili uzmanlar 4. dalganın son bahardan önce gelebileceğine işaret etti.

Öte yandan 13 Ocak tarihinde ‘Bu güce güvenin’ sloganı ile başlatılan aşı seferberliği ile Düzce’de Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre toplanda 308 bin 15 doz aşı uygulandı. Sağlık Bakanlığı’nın covid19asi.sağlik.gov.tr adresinden günlük 10 dakikada bir güncellenen verilere göre 1. Doz uygulanan aşı sayısı 188 bin 52 olurken, 103 bin 713 kişi ise ikinci doz aşısını yaptırdı.

HABER: Mustafa KİLELİ