Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 26 Haziran-2 Temmuz'da illere göre her 100 bin kişide görülen COVID-19 vaka sayılarını açıkladı. İllere göre haftalık COVID-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide Ankara'da 71,99, İstanbul'da 54,60, İzmir'de 23,51 oldu.

Koca'nın paylaştığı haritaya göre, her 100 bin kişide görülen COVID-19 vaka sayısında en yüksek artış 155,57 ile Ağrı'da görüldü.

“Salgının sonu aşı ile geliyor”

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada vaka sayılarında yaşanan düşüşte aşının önemine vurgu yaparak, “İllerimizde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun.” ifadelerine yer verdi.

Düzce’de azalış devam ediyor

Verilerin açıklanmaya başlandığı şubat ayından nisan ayı sonuna kadar vakaların katlanarak arttığı Düzce’de, aşı seferberliğinin başarılı bir şekilde devam etmesi ile birlikte düşüş eğilimi devam ediyor.

Düzce’de 15-25 Haziran tarihleri arasında 57,12’ye kadar gerileyen her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısı bu hafta ise 38,92’ye geriledi.

“Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun”

Bakan Koca, son bir haftada vaka sayılarında en çok azalışın yaşandığı illeri de sosyal medya hesabından paylaştı. Buna göre aşı seferberliğinin son sürat devam ettiği Düzce’de 18,20 puanlık azalışla vaka sayısı en çok azalan iller arasında yedinci sırada yer aldı.

Öte yandan Covid- 19 salgını sürecinde en etkili silah olan aşılamada ise Düzce’de aşılama oranı yüzde 58,4 ulaştı. Aşısını olan vatandaşların 178 bini birinci doz aşısını olurken, 78 bin 57 vatandaş ise her iki doz aşısını olarak aşılama sürecini tamamladı.

Haber: M.KİLELİ