Salgınla mücadelede artık dördüncü dalgaya kaçınılmaz olarak bakılırken Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 23-30 Temmuz haftasına ait illere göre her yüz bin kişide görülen vaka sayılarını açıkladı. 30 bin sınırına dayanan vakalar nedeniyle yurt genelindeki artışın korkutucu bir hal aldığı görüldü.

Aşılama oranının en düşük olduğu ilerden Siirt, 1100 puanla kötü bir rekor kırdı. COVİD-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 168,82, Ankara'da 165,20, İzmir'de 43,30 oldu. Verileri açıklayan Bakan Koca, “Aşı olma oranı yüksek olan illerimiz vaka artışlarından çok daha az etkileniyor. Aşınızı zaman kaybetmeden olun.” sözleriyle aşı çağrısını yineledi.

DÜZCE’DE BİR HAFTADAKİ ARTIŞ 2 KATI AŞTI

Salgının etkisini arttırdığı Düzce’de ise tedirgin edici bir artış yaşandı. Düzce’de vaka sayıları bir haftada 2 katını geçti. Geçtiğimiz hafta 53 olan her yüz bin kişide görülen vaka sayısı 120 puanı geçti. 23-30 Temmuz haftasında il genelinde salgına yakalananların sayısı 474 oldu. Günlük ortalama vaka sayısıysa 31’den 68’e yükseldi. Salgının önümüzdeki günlerde daha çok kişiyi etkilemesinden korkulurken vatandaşlar kapalı ve kalabalık alanlarda bulunmamaları ve mutlaka aşılarını yaptırmaları konusunda uyarıldı.