Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi gören 8 yaşındaki Egemen Tuğrul Eren için Düzce'ye hava ambulansı indi.

Akçakoca'ya bağlı Arabacı Köyü'nde bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan ve üniversite hastanesine kaldırılan küçük çocuğun, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi olan bir hastaneye kaldırılması kararlaştırıldı. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı'na bilgi verildi.



İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nin hastayı kabul edeceği bilgisi üzerine bugün öğle saatlerinde hava ambulansı Düzce Üniversitesi Stadyumu'na iniş yaptı. Adeta dakikalarla yarışan sağlık ekipleri kazazede çocuğu hemen ambulansa aldı.



"Her yerdeki hastamıza ulaşmak için gerekli seferberliği gösteriyoruz"
Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, şunları kaydetti:

"Dün akşam trafik kazası geçiren Egemen Tuğrul Eren için ilk müdahale Düzce Üniversitesi Hastanemizde yapıldı. Gerekli bütün tetkikler ve bakımıyla ilgili ihtiyaçları karşıladılar. Üniversitemize de teşekkür ediyorum. Çocuk yoğun bakımı ihtiyacı ile yer aramaya başlamıştık. Çapa Üniversitesi'nde yer bulundu. Sağlık Bakanlığımızın hava ambulansı, devletimizin en büyük imkanlarından bir tanesi. Egemen’imiz için de hayata tutunması açısından çok önemli bir fonksiyon sağlamış olacak. Biz Sağlık Bakanlığı olarak her yerdeki hastamıza ulaşmak için gerekli seferberliği gösteriyoruz."



"Çocuğumuzun hayırlısı ile dönmesini temenni ediyoruz"
Küçük Egemen'in yakını Ziya Denizgez ise yaşanan kazayı ve sonrasını şöyle aktardı:

“Dün yaklaşık saat 15:00 sıralarında köyümüzde, komşumuz tarafından çocuğumuza araba çarptı. Akabinde Akçakoca Hastanesi'ne götürdük, oradan da kasabaya sevk ettiler. Çocuğumuzun durumu şu anda iyi. Beyin travmasından şüphe ettikleri için sağ olsunlar ilgilendiler. Çapa Tıp Fakültesi'nde yer bulduk. Oradaki acil servisteki arkadaşlardan Allah razı olsun, hava ambulansı gönderdiler. Çocuğumuzu yerleştirdik. İnşallah Cenab-ı Allah tarafından çocuğumuzun hayırlısı ile dönmesini temenni ediyoruz.”



Geçirdiği trafik kazası sonucu bilinci kapanan ve kendisi için seferber olan Düzce Üniversitesi Hastanesi doktorları sayesinde durumu ilk güne göre daha iyi olan 8 yaşındaki Egemen Tuğrul Eren'in tedavisine İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastamesş Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nde devam edilecek.

Haber: C.ÜSTÜNER

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ