Düzce’nin tarım ve hayvancılıkta geldiği nokta, üreticilerin çözüm aradığı sorunlar ve sektör temsilcilerinin beklentileri geniş katılımlı bir toplantıyla ele alındı. Düzce İli Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısı’nı diğer değerlendirme toplantılarından ayıran nokta ise bakanlık yetkililerinin bizzat şehre gelerek, ilgili kesimleri yerinde dinlemesi oldu.

Düzce’ye beraberinde 7 bakanlık bürokratı ile gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özlü, özellikle çiftçilerin yaşadığı sıkıntılar üzerinde durdu.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı, üniversite, kamu kurum ve kuruluşları, dernek ve oda temsilcileri, tarımsal birlikler muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, il ve ilçelerdeki üreticilerin katılımıyla yapıldı.

Değerlendirme toplantısına geçilmeden önce İl Müdürü Harun Kabaoğlu tarafından açılış konuşması yapıldı ve ardından oturumu yönetmek üzere kürsüye gelen Müsteşar Yardımcısı Hasan Özlü; ilk olarak tarım sektörü ile ilgili bakanlığın uygulamaları hakkında bilgiler verdi.  Ardından sözü, toplantının düzenlenme sebebine getiren Özlü, “Üreticilerimiz ve sektör temsilcilerinin bazıları bizlere ulaşırken, bazıları ise ulaşamadığını dile getiriyor. Bu nedenle bakanlık yöneticiler ile birlikte Düzce'ye geldik ve sorunları yerinde dinlemek istedik.” dedi.

Karşılıklı soru-cevap şeklinde ilerleyen oturum sonunda çiftçilerin talepleri ve sorunlarının tek tek not alınarak gerekli değerlendirmelerin yapılacağı belirtildi.

Haber: C. ÜSTÜNER