Düzce’de D-100 Karayolu üzerinde fabrikası bulunan ve her sezon uyguladığı fiyat düşürme politikaları nedeniyle Düzceli fındık üreticilerinin kabusu olan İtalyan Ferrero’nun Belçika’da ürettiği Kinder Surprise yumurtalarında sağlığı tehdit eden bir sorun çıkması üzerine Fransa ve Britanya’dan sonra Türkiye’de de gerekli tedbirler için harekete geçilmişti. 

Tarım ve Orman Bakanlığı ishal, mide bulantısı, kusma ve ateş ile kendisini hissettiren salmonella bakterisi riskine karşı önceki gün Kinder ürünlerine analiz zorunluluğu getirirken bugün itibariyleyse piyasadan toplatma kararı aldı. 

Açıklamada şunlar kaydedildi;

Belçika'da üretilen Kinder markalı bazı ürünlerde tespit edilen Salmonella bakterisine ilişkin süreç ilk günden itibaren Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nce titizlikle takip edilmekte ve gerekli kontroller yapılmaktadır.

'Analizlerde Salmonella tespiti yapılmamıştır'

Ülkemizde bugüne kadar yapılan denetimler sonucu alınan numunelerin analizlerinde Salmonella tespiti yapılmamıştır. Avrupa Birliği vakaya ilişkin güncel tespitleri bütün ülkelerle paylaşmaya devam etmektedir. Ülkemize de, 8 Temmuz 2022 tüketim tarihli, L329R03 parti numaralı Kinder Schoko Bons ve 15 Temmuz 2022 tüketim tarihli, 1336R03 parti numaralı Kinder Schoko Bons ürünlerine ilgili bildirim yapılmıştır. Bu kapsamda bahse konu ürünler için Bakanlığımızca toplatma kararı alınmıştır. Tüketici sağlığının en üst düzeyde korunmasına yönelik resmi kontrollerimiz devam etmektedir.