Salgın sürecinde ortaya çıkan maske ihtiyacını karşılamak için 3 milyon maske üreterek vatandaşlara dağıtan, zor durumdaki esnafa yönelik destek paketleriyle ekonomiyi can suyu olan Düzce Belediyesi, devreye aldığı tedbirlerle kamuoyunda takdir topladı. Belediye başlattığı aşı kampanyasıyla COVİD-19 salgınına karşı aşılamanın da hızlanmasını sağladı.

Aşılamanın Türkiye ortalamasının altında kaldığı ve Düzce Valisi Cevdet Atay’ın talimatıyla ‘köy köy mahalle mahalle aşı seferberliği’nin başlamasının ardından Düzceliler’in ayaklarına kadar götürülen aşıda sağlanan ilerleme ağustos sonu yerini yeni bir durgunluk dönemine bırakmıştı. Salgının tek çaresi olan aşılananların sayısının artması için vatandaşın ve toplumun sağlığını düşünen Düzce Belediyesi, Başkan Dr. Faruk Özlü’nün inisiyatif almasıyla Düzce Sağlık İl Müdürlüğü ortaklığıyla teşvik kampanyası başlatıldı.

BELEDİYE DÜĞMEYE BASTI, AŞILAMA 7’YE KATLANDI

1 Eylül günü ‘Sağlıklı ve Mutlu Yarınlar İçin Düzce Gençliği Aşılanıyor’ sloganıyla başlatılan kampanyayla ilk defa aşı olan 17-30 yaş arası gençlere çekilişle çeşitli hediyeler verileceği açıklandı. Kampanyanın başlamasıyla günlük 300’e kadar düşen aşılanan sayısı gençlerin sağlık kuruluşlarına akın etmesiyle 7’e katlanarak 2000 sayısı geçildi.

KAMPANYA 3 GÜNDE SONUÇ VERDİ

Gençlerin aşıya olan ilgisinin artmasını sağlayarak 3 günde sonuç veren kampanyayla 3 Eylül günü aşı tablosunda yüzde 75 oranını aşarak mavi renge bürünen Düzce, aşılamada düşük riskli iller arasına giren 54. kent oldu.

ZORUNLU PCR TESTİ DE İLGİYİ ARTTIRDI

6 Eylül’de şehirlerarası toplu taşıma araçlarıyla seyahat edecek; konser, sinema, tiyatro gibi insanların toplu alanlarda bulunduğu yerlere gidecek ve eğitimde görev alan aşısızlar için başlatılan zorunlu PCR testi zorunluluğunu karşı aşısız birçok vatandaş da sağlık kuruluşlarının yolunun tutarak aşı olmaya başladı.

BİRKEZ BİLE AŞI OLMAYAN 80 BİN KİŞİ VAR

13 Ocak’ta başlayan aşılamada bekleneni veremeyen Düzce, bugün itibariyle yüzde 77,8 aşılama oranına ulaştı. Yeni tip koronavirüse karşı en az iki doz aşının koruyuculuğu arttırdığı göz önündeyken Düzce’de en az iki kez aşılananların oranı da yüzde 60’ı geçti. Kentte sırası gelmesine rağmen bir kez bile aşı olmayanların sayısıysa 80 bine geriledi.

ÇEKİLİŞ SONUÇLARI 17 EYLÜL CUMA AÇIKLANACAK

1-10 Eylül 2021 tarihleri arasında 17-30 yaş aralığındaki gençlerin Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, Akçakoca Devlet Hastanesi ve Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi’nde yaptıracakları birinci doz Sinovac veya Biontech aşısı olmaları halinde verilecek hediyeler noter gözetiminde kura çekimiyle belirlenecek. İlk Defa COVİD-19 aşısı olanlar arasında yapılacak çekilişte 10 adet bisiklet, 10 adet tablet ve 100 adet taşınabilir şarj aleti hediye edilecek. Sonuçlar Düzce Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü web sayfasında 17 Eylül 2021 Cuma günü saat 10.00’da açıklanacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN