Geçtiğimiz hafta sonu gece Beyköy’de bulunan 1.Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikanın filtresinde meydana gelen patlamanın ardından merkeze bağlı Duraklar Köyü’nde bulunan dere yatağına karışan kimyasal atıklar vatandaşlarda tedirginlik yaşanmasına neden oldu.

Samandere ve Odayeri Yaylası'ndan Beyköy'deki Düzce Belediyesi'nin içme suyu tesislerine ulaşan suya fabrikadaki patlama sonrası kimyasal karıştığı endişesinin yaşanması üzerine de Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, harekete geçti.

Başkan Ay ilk talimatı belediyede verdi ve “Artık benim masama çeşmeden akan suyu getireceksiniz” dedi.

Ardından haber ekibimiz ile birlikte Düzce Belediyesi önüne giden Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, buradaki çeşmeden kana kana su içti.

“Suyumuz tertemiz, halkımız suyumuzdan gönül rahatlığı ile içebilir”
Düzce Belediyesi’ne ait arıtma tesisinin Beyköy’ün üzerinde olduğunu ve fabrikadan dere yatağına karışan mikrobun fiziksel olarak o suya karışmasının mümkün olmadığını söyleyen Başkan Ay, şöyle konuştu:

“Çevre sağlık müdürlüğümüz ve jandarmamız gittiler baktılar orada inceleme yaptılar. Bizim suyumuz Beyköy’ün üzerinde arıtma tesisimizden geliyor. Duraklar Köyü ile bizim aramızda kot farkı var. Oraya karışma şansı yok. Biz o yüzden çıkan haberler üzerine sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Suyumuz tertemiz, halkımız suyumuzdan gönül rahatlığı ile içebilir. Suyumuz 24 saat kontrol ediliyor. Hem güvenlik hem de kimyasal olarak arıtılıp, incelenmektedir. Önemli görevlerimizden birisi, birincil görevimiz, halkımıza sağlıklı su temin etmektir. Burada bizim mühendislerimiz 24 saat kontrol ediyor. Düzce’mizin suyu tertemizdir, pırıl pırıldır, oksijen oranı yüksektir. Suyumuzda herhangi bir problem yok, halkımız müsterih olsun.”

Başkan Ay, özellikle kış aylarında musluklardan çamurlu su akması ile beraberinde gündeme gelen altyapı sorunlarına ilişkin de bir değerlendirmede bulundu. Yerel seçim dönemlerinde başkan adaylarının, deprem öncesi yapılan ve depremde ciddi hasar gören altyapının artık sorun olmaktan çıkacağı yönünde vaatte bulunmasına da, “Ben seçilecek olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

“Altyapımızda ve arıtma tesisimizde olsun hiçbir problem yok”

Başkan Ay, “Bizim suyumuz 5-6 atmosfer basınçla sisteme su veriyor. Evlerimizde duş alıyoruz, çamaşır yıkıyoruz. Belli bir basınçta verilmezse bunların hiçbirini yapamazsın. Belli bir basınçla gelen suyun içerisinde dışarıdan bir şeyin girme ihtimali yok. Zaten biz çıkış noktalarından da numuneler alıp kontrol ediyoruz. Altyapımızda olsun, arıtma tesisimizde olsun hiçbir problem yok. Ama hatların zamanla yenilenmesi tabi ki gerekir” ifadesinde bulundu.

“Bizim suyumuzu gönül rahatlığı ile içebilirler”
Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü İbrahim Özer ise, şunları kaydetti:

“Bizim arıtma tesisimiz literatürde fiziksel arıtma olarak geçiyor. Fiziksel arıtma yapıyoruz biz. Orada bizim 4 havuzumuz var. Bu havuzlarda su önce dinleniyor. Daha sonra bulanıklık durumuna göre kimyasallardan geçiyor. Ama bunun insan sağlığına zararı yok. Daha sonra kum havuzlarımızda dinleniyor. Dinlendikten sonra normal şebeke suyu veriyoruz. Klorlama da yapılıyor. Bizim suyumuzu gönül rahatlığı ile içebilirler. Altyapılarımızın da hepsi tamir edildi, yapıldı. Kayıp kaçağımız var ama biz onları zaten değerlendiriyoruz. Ama bizim suyumuzu gönül rahatlığı ile içebilirler. Gece saat 02.00’da bana suyla ilgili problem var desinler ben kendim gelip bakacağım. Ben onu istiyorum. Ben kendim gelip müdahale edeceğim.”

Haber: Ö.YILMAZ
Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ