Düzce Merkeze bağlı Kadıoğlu Köyünün içinden geçen kanalizasyon suları köyde yaşayan vatandaşların tepkisine yol açtı. Konu ile ilgili şikayetlerini 0542 767 1881 numaralı Whatsapp İhbar Hattı’na ileten köy sakinleri, bu konuyu köy muhtarına aktarmalarına rağmen köy muhtarının bu olayla ilgilenmediğini iddia ederek “sesimizi duyurmak istiyoruz” ifadelerine yer verdiler.

Defalarca kez yetkili mercii ve köy muhtarına şikayetlerini dile getirdiklerini iddia eden köy sakinleri “Köyün içinden lağım suları dere gibi akmaktadır. İçme su havzasıdır. Fakat defalarca kez tarafınıza ve yetkili yerlere mercilere, CİMER’e dahil başvuru yaptık hiçbir sonuç alamadık. Köy muhtarımıza gerekli derdimizi anlattık fakat hiçbir konuda yardımcı olmamaktadır muhtarın cevabı şudur: Benim çevrem var valilikte çay içer gelirim istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz kelimesini kullanıyor. Ben zaten gözlükçüde çalışıyorum diyor. bu zorlu  koronavirüs kapsamı zamanında bu pis durumda kokudan durulmuyor çocuklara zararlıdır gereği yapılsın.” ifadelerine yer verdiler.

Öte yandan köy muhtarıyla Öncü Haber olarak yaptığımız görüşmede köy Muhtarı Ömer Kıl, köylünün yalan söyleyip kendisine şikayette bulunulmadığını söylerken “Buraya biz çözüm buluyoruz. Buraya İl Sağlık Müdürlüğü’nden ekipler geliyor, adamlara ikaz veriyorlar. Ondan sonra eğer buradan bir daha su gelirse size ceza yazacağız diyorlar. Adamlar tamam, vermiyoruz diyorlar ama yine su veriyorlar. Bu sefer çözüm bulunamamış oluyor. Sorun bu. Bu suyu buraya köyden birileri buraya veriyor nerden geldiği de belli değil ki.” dedi.

“Kanalizasyon değil yağmur suyu”

Sağlık Bakanlığı Ekipleri’nin köye defalarca kez gelip vatandaşlara ikazda bulunduğunu belirten Muhtar Kıl, “Sağlık Bakanlığı Ekipleri gelip ikaz ettiklerinde su kesildi. Şimdi kış ayı, burada kanalizasyon sorunumuz da olduğu için sıkıntı oradan kaynaklanıyor. Ondan dolayı sular evin bahçesinde şişince vatandaş bir şekilde bu suları buraya nasıl veriyorsa veriyor.” ifadelerinde bulundu.

Köyün kanalizasyon sorunu olduğunu belirten Muhtar Kıl, İl Özel İdare’ye başvurduğunu fakat ödenek olmadığı için yapılmadığını belirtirken, ‘Bu lağım sorununa nasıl çözüm bulmayı düşünüyorsunuz’ sorusuna ise “Buraya lağım suları gelmiyor ki, vatandaşın evinin önünde biriken yağmur suları geliyor, kanalizasyonla ne alakası var” diyerek geri adım attı.