Düzce’de başıboş sokak köpeklerini neden olduğu tedirginlik gün geçtikçe büyürken vatandaşlara zaman zaman korku dolu anlar yaşatan köpeklere karşı Düzce Belediyesi’ni göreve davet ederken belediyeden yeni bir açıklama geldi. 

Olumsuzluklara alfalı çözüm

Daha önce il dışından getirilerek Düzce’ye bırakılan köpeklerin, sayıda artmaya neden olduğu belirtilmiş bu duruma karşı denetim mekanizmalarının devreye alınacağı kaydedilmişti. Öte yandan saldırma gibi olumsuzlukların önüne geçmek için de alfa olarak adlandırılan sürülere liderlik eden köpeklerin toplatılacağı açıklanmıştı. 

Doğal yaşam alanı kuruluyor

Artan şikâyetlerin ardından belediyeden yeni bir hamle daha geldi. Yapılan açıklamada, Kurtsuyu’nda Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bulunduğu alanın yanına doğal yaşam alanı oluşturulduğu belirtildi. 

Konuya ilişkin Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Düzce’mizde topladığımız hayvanların tedavi ve kısırlaştırılmalarının ardından yeni bir doğal yaşam alanı oluşturuyoruz. Kafesler yerine yine kapalı ancak açık alan olacak. Bizim kontrolümüzdeki alanda hayvanlarımızın yemlerini de barınmalarını sağlayacağız.” dedi.

‘Tam teşekküllü bir hayvan hastanesi’

Öte yandan merkezin tam teşekküllü bir hayvan hastanesi haline getirmek için çalıştıklarını kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, son teknoloji röntgen cihazının alındığı bakımevine kan sayım cihazı kazandırılması içinde sürecin başlatıldığını duyurdu.