2013 yılından bu yana kronik böbrek hastası olan 43 yaşındaki Uğur Yıldırım, ağabeyinin verdiği böbrekle yeniden sağlığına kavuştu. Ağabey Murat Yıldırım (48), kronik böbrek yetmezliği bulunan kardeşi Uğur Yıldırım’ın (43) sağlığına kavuşması için böbreğini bağışlamak için gönüllü oldu. 

Yapılan tetkiklerde iki kardeşin böbreğinin uyumlu olduğu tespit edildi. Ardından Düzce Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Kemal Peker’in başında olduğu ekip; iki kardeş arasında canlıdan canlıya böbrek nakli ameliyatını başarıyla gerçekleştirdi. Operasyon sonrası hastanede bir süre takipleri yapılan iki kardeş, şifayla taburcu edildi.

Böbreğimi verdiğim için çok mutluyum

Böbreğini kardeşine veren Murat Yıldırım (48), “Kardeşimin rahatsızlığını duyduktan sonra ben böbreğimi veririm diye düşündüm, bana da nasip oldu.  İnsanın anne, babası ve kardeşinden değerli bir varlık yok. Hiç tereddüt etmedim. Böbreğimi verdiğim için çok mutluyum.” şeklinde duygularını ifade etti.  

‘Ben veririm’ dediğinde de çocuklar gibi sevindim

2013 yılından bu yana kronik böbrek rahatsızlığı olan Uğur Yıldırım, “ Artık son devrelerine gelmiştim. Nakil olmam gerekliydi. Bu konuyu ailemle paylaştım. Abim öncülük yaptı ve böbreğini vereceğini belirtti. Abim her zaman bani motive etti.  ‘Ben veririm’ dediğinde de çocuklar gibi sevindim.” dedi.

“Çok rahat ve güzel bir ameliyat geçirdim.” diyen Uğur Yıldırım,  “Böbrek nakli olmadan önce çok huzursuzdum. Tansiyonlarım 14-15’e çıkıyordu. Baş dönmelerim oluyordu. Nefes darlığı çekiyordum.  Her şekilde yaşantımı kısıtlıyordu. Ameliyattan sonra bir buçuk gün yoğun bakımda kaldım.  Daha sonra normal odaya aldılar beni.  Her şeyim iyi yönde ilerledi.” şeklimde konuştu