Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını, küresel çapta tehdidini sürdürüyor. Türkiye’de İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, devletin tüm kurumları teyakkuz halinde mücadele çalışmalarına devam ederken, günlük vaka sayıları ürpertici boyutlarda seyrediyor.

Düzce’de artmaya devam eden vaka sayılarının önüne geçilemezken, salgına bağlı ölüm haberleri de gelmeye devam ediyor. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Pandemi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören bir hasta daha, dün gece saatlerinde hayatını kaybetti. Düzce’de salgına bağlı toplam ölenlerin sayısı ise son vefatla birlikte 139 olarak kayıtlara geçti.

Düzce’de bugün itibari ile toplam vaka sayısı 29 bin 926’ya yükselirken, toplam iyileşenlerin sayısı ise 29 bin 311’e ulaştı. Düzce genelinde 476 aktif hasta bulunurken, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Pandemi Yoğun Bakım Ünitesi ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde 19 hastanın tedavisine devam ediliyor.

HABER: Savaş ARI