Düzce'de tedbirsizlik yüzünden son günlerde hızla yükselişe geçen koronavirüs vakaları mücadelenin kahramanları sağlık çalışanlarını da olumsuz etkilemeye devam ediyor. Salgın öncesi 4 bin civarında hastanın başvurduğu salgından sonra ise bin 500 hastanın şifa aradığı devlet hastanesinde özellikle maskelerin doğru şekilde kullanılmaması hem sağlık personelini hem de hasta ve hasta yakınlarını salgın riski ile karşı karşıya bırakıyor.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde görevli iki hekime verdikleri poliklinik hizmeti sırasında virüs bulaşması tedbirlere yeterince uyulmadığını gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde kendisini iyi hissetmemesi üzerine koronavirüs testi yaptıran Cildiye Uzmanı Yusuf Bosnalı ile yine rahatsızlanarak pandemi servisinde gerekli tetkikleri yaptıran Dahiliye Uzmanı Halil Cansu Kılıç'ın sonuçları pozitif geldi.

Cildiye Uzmanı Yusuf Bosnalı, 60 yaş üstü olması ve kronik diyabet rahatsızlığı bulunması nedeniyle 16 Temmuz Perşembe günü hastanede tedavi altına alındı. Bosnalı'nın durumunun iyi olduğu bilgisi edinildi.

19 Temmuz Pazar günü koronavirüse yakalandığını öğrenen Dahiliye Uzmanı Halil Cansu Kılıç'ın ise evde kendisini izole ettiği öğrenildi.

Yoğun hasta kabul eden poliklinikler olan dahiliye ve cildiyede görev yapan doktorlara koronavirüs  bulaşmasının en başlı nedeni olarak hastaların maskeyi kurallara uygun şekilde takmaması gösteriliyor.