Sağlık Bakanlığınca, kadın kanserleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen uluslararası katılımlı bisiklet etkinliği için, milli sporcularla bakanlık bürokratları Ankara’dan ilk pedalı bastı.  Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Dairesi Başkanlığı ve Avrupa Jinekoloji Onkoloji Derneği işbirliği ile düzenlenen "Kadın Kanseri Farkındalığı için Bisiklet Turu" kapsamında Ankara'dan İstanbul'a gitmek için yola çıkan 25 bisikletçi, Düzce’ye ulaştı. Sporcuların Düzce’deki durakları Anıtpark oldu. Anıtpark’ta Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğü birimlerince hazırlanan statlarda çeşitli broşür ve hediyeler dağıtılarak kanserde erken tanının önemine dikkat çekildi.

Kanserle ilgili farkındalık yaratmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Sağlık Bakanlığı Sportif Danışmanı Salih Yalızat, yaklaşık 2000 kişiyle boğaz köprüsünü geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Düzce Sağlık İl Müdürü Mahir Arslan da ‘erken teşhis hayat kurtarır’ diyerek kanser taraması için en yakın sağlık kuruluşlarına davet etti.

Bisiklet grununa Genç Memursen Bisiklet Grubu da destek verdi. Grup Başkanı Ali Daşbaş, kanser için toplumun daha da bilinçlenmesi gerektiğini ifade etti ve spor yapmanın önemine dikkat çekti. Daşbaş, bisiklet yolları için de yetkililerin çalışma yapmasını istedi.

Bisiklet grubu öğle saatlerinde Düzce’den Sakarya’ya hareket etti. Ankara'dan hareket eden milli sporcular, Viyana'dan bisikletleriyle yola çıkan gönüllü sporcularla 15 Mayıs Pazar günü Boğaziçi Köprüsü'nde buluşacak.  

Haber;S.KAŞKIR