Düzce’nin köylerinden çöp şikayetleri gelmeye devam ediyor. Bu kez merkeze bağlı Düverdüzü Köyü’nden tepki sesleri yükseldi. Ancak eleştirilerin odağında özel idare değil, köylüler vardı.

Köyde yaşayan Zeki Göbel, köy sakinleri tarafından etrafa gelişigüzel atılan çöplere gönderdiği video ile isyan etti. Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na yol kenarlarına atılan evsel atıkları içeren görüntüleri ulaştıran Göbel, hem çevreyi hem de sağlığı tehdit eden bu büyük sorun hakkında tepkisini şöyle dile getirdi:

“Burası çöplük değil”

“Amacımız bu vatansa doğaya ve topraklarımıza sahip çıkmamız lazım. Köyde oturan arkadaşlarımız köyün boş yerlerine pis çöpler, çocuk bezleri gibi ne ararsan atmışlar. Doğayı kirletin ondan sonra kar yağmıyor, yağmur yağmıyor. Tabii ki yağmur yağmaz. Kurbandan sonra atılan hayvan artıkları var. Burası Düverdüzü Kahraman Mahallesi. Buraya atılan çöp Düverdüz’ü Köyü’nden geliyor. Burası çöplük değil. Çöpünüzü köyler için özel idare çöp konteynırı bırakıyor. Çöplerinizi oraya atacaksınız. Yakacaksanız eğer evlerinizin önünde yakacaksınız.”

“Her yere kamera koyacağız”

“Doğayı kimsenin kirletmeye hakkı yok.” diyen duyarlı vatandaş, sözlerine şu şekilde devam etti: “Umarım gerekenler yapılacaktır. Her yere kamera koyacağız. Doğa hainleri, vatan hainleridir. Biz doğanın sayesinde nefes alıyoruz. Sizin yüzünüzden doğa bu hale geldi. Ben istesem bu çöpün her yerini yaparım. Ama Allah bana hesap sorar diye yakamıyorum. Burada bulunan bitkilerin hepsi birer canlı ama artık hepsi öldü. Salyangozlar bu çöpler yüzünden yaşayamadan ölüyor. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum. Eğer biz yarın öbür gün öldüğümüz toprağa gireceğiz. Bu çöpler yüzünden üstümüze toprak değil, çöp atarlar. Bunu yapan insanoğludur.”

HABER: C.ÜSTÜNER