Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında PDR 2. sınıf öğrencileri, çağın önemli konularından; şiddet, bağımlılık, psikolojik destek ve rehberliğe ilişkin seminer düzenledi.

Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere; Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Kuyumcu Vardar ile Doç. Dr. Filiz Acar, Doç. Dr. Fahriye Hayırsever, öğretim elemanları ve öğrenciler katılım sağladı.

“Şiddete ve psikolojik baskılara karşı bilgilendiriyoruz”

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim Fakültesi Dekanı Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Kuyumcu Vardar, “Yapılan bu etkinlikle hem öğrencilerimize etkili sunumla ilgili beceriler kazandırmış oluyoruz, hem de katılımcıları bağımlılıklara, şiddete ve psikolojik baskılara karşı bilgilendirmiş oluyoruz. Seminere katkı sunan ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyor, yararlı bir etkinlik olmasını temenni ediyorum.”  ifadelerini kullandı.

“Bağımlılık bir beyin hastalığıdır”

 Gerçekleştirilen açılış konuşmasından sonra üniversite öğrencileri, hazırladıkları sunumları yaklaşık 3 saat süreyle katılımcılara aktardı. Bağımlılıkta aile içi şiddetin, iletişimsizliğin ve ‘Bana bir şey olmaz’ anlayışının etkili olduğunu ifade eden konuşmacılar, bağımlılığın bir beyin hastalığı olduğunu, dolayısıyla sağlık desteği alınması gerektiğini vurguladılar. Teknoloji ve internet bağımlılıklarına da dikkat çeken öğrenciler, anne ve babaların çocuklarına medya okuryazarlığı dersi aldırmalarını tavsiye ettiler.

“Çocukların bir kurban olarak yetişmemesi için…”

Şiddetin önlenemez boyutlarına da değinen konuşmacılar, akran üzerindeki şiddetin genelde çocuklar üzerinde olduğunu ifade ederek, psikolojik şiddet ve fiziksel şiddete karşı dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi. Çocukların cinsel, fiziksel ve psikolojik saldırılara maruz kalmaması için anne ve babanın çocuklarını eğitmelerini ve onların bir kurban olarak yetişmemesi için, kendilerinin istemediği hiçbir şeyi başkalarının zorla yaptıramayacağını öğretmeleri gerektiği vurgulandı.

Etkinlik, katılımcılara teşekkür belgesi verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.