Koronavirüs salgını 2021 yılının ilk günlerinde de yaşamı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Düzce’de salgın yüzünden her geçen gün vaka ve vefat sayıları artıyor. Devam eden sokağa çıkma kısıtlamaları tehlikenin hala kol gezdiğini gösterirken, tedbirlere yeterince uyulmaması mücadeleyi zedeliyor.

Özellikle gıda satışı yapılan marketlerde, hijyen kurallarının göz ardı edilmesi hem halk sağlığını tehdit ediyor hem de kuralların hiçe sayıldığını gözler önüne seriyor. Buna son örnek Bahçeşehir Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir zincir markette yapılan gelişigüzel ekmek satışı oldu.

Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na ulaşan şikayette, 10. Bölge’de hizmet veren BİM Şubesi’nde ambalajlı ya da poşetli şekilde satılması gereken ekmeklerin açıkta müşteriye sunulduğu bildirildi. Bu durumu fotoğraflayan tepkili Bahçeşehir sakini, şu ifadeleri kullandı:

“Kalıcı konutlar yanı yeni adıyla Bahçeşehir 10. Bölge’de bulunan BİM markette ekmekler bu şekilde ambalajsız ve poşetsiz bir şekilde satılıyor. Bu konuda gerekli yerlere şikayetimi yaptım. Sizin de bu konu hakkında gerekeni yapmanızı istiyorum. Halk sağlığını bu kadar basite alan kim olursa olsun göz açtırılmasına müsaade etmeyelim. Hep birlikte sağlıklı günler dileğimle, teşekkür ederim Öncü Medya.”