Vatandaşların ihbarı üzerine Öncü Haber’in gündeme taşıdığı Hurdacılar Sitesi’nde yakılan kablo ve lastiklerle ilgili şikayetlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Hem Düzce’nin havasını kirleten hem de yeşil örtüyü simsiyaha çeviren lastik dumanına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Önce Haber WhatsApp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na gelen mesaj ve fotoğraflarda doğanın nasıl bir katliamla karşı karşıya olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

İhbar hattımıza mesaj gönderen vatandaşlar, Hurdacılar Sitesi yakınındaki yerleşim yerlerindeki eşyaların ve bitkilerin üzerini bir örtü gibi kaplayan siyah maddeye dikkat çekti.

“Eşyalara bile bu zararı veren doğada ne kadar zararlı olur?” diyen tepkili vatandaşlar, “Bu havayı bize solutuyorlar!” diyerek isyan etti. Ayrıca geçtiğimiz günlerde gündeme taşınan ‘Düzce’de yakılacak lastiklerden enerji üretilecek’ tartışmasını anımsatan Düzceliler, şu ifadeleri kullandı:

“İşte Hurdacılar Sitesi’nde yakılan lastiklerin bahçemizdeki zararı. Eşyaya bunu yapan doğada ne kadar zarar verici olur. Kimse umursamıyor, bu havayı solutuyorlar bize. Ağaç yapraklarında kalıyor, yağmurda bile gitmiyor. Daha lastik yakıp enerji sağlayacakları fabrika Düzce’ye kurulsun diyenler varsa pes doğrusu.”