Düzce’de giderek artan çevre kirliliğini önlemek amacıyla harekete geçen Mavi Ağaç Toplumsal Gelişim Derneği, Düzce'nin "Temizlik Haritası"nı çıkartmasının ardından 6 haftalık olarak hazırladıkları plan dahilinde Düzce’yi temizlemeye devam ediyor. 4 haftası geride kalan proje kapsamında sehir merkezindeki mahallelerdeki parklarla birlikte Güzeldere Şelalesi gibi turistik yerler ile yol ve sokaklarda temizlik yapan dernek üyeleri bu kez çocukları da projeye dahil etti.



“Temiz çevre kültürünün oluşması temizliği sürdürülebilir kılacak”
Yetişen nesillere  küçük yaşlardan itibaren çevreyi temiz tutma alışkanlığının kazandırılması ve çevre bilincinin geliştirilmesi konusunda büyük önem arz ettiğini belirten dernek yetkilileri yaptığı açıklamada, “Bu bilincin aşılandığı nesiller kamusal alanlarda temiz çevre kültürünün oluşmasını ve temizliğin sürdürülebilir hale gelmesini sağlayacaktır. Projemizin ilk üç haftasında park, yol ve tabiat güzellikleri gibi farklı türde alanlarda yaşanan kirliliğe vurgu yapmıştık. Bu hafta mekânsal farklılıktan ziyade  projenin katılımcılarına dikkat çekmek istedik  ve çocuklarımızla  birlikte çalışma gerçekleştirdik” denildi.



“Saha çalışması ile sloganları eyleme dönüştürdük”
Bu hafta gerçekleştirilen çalışma kapsamında, 'Kendine yakışanı yap, elindeki çöpü çöpe at' sloganıyla yola çıkan dernek yetkilileri şu ifadelerde bulundu:

“Hafta içinde projenin sosyal medya faaliyetleri kapsamında 'Kendine yakışanı yap, elindeki çöpü çöpe at' sloganıyla çocuklarımızın çektiği videoları paylaşmıştık. Bu hafta yaptığımız saha çalışması ile sloganları hep birlikte eyleme dönüştürdük ve  4. Hafta etkinliği olarak kent merkezinde bulunan mahalle parkını dernek üyelerimiz ve küçük gönüllerimiz ile birlikte  temizledik.”



Haber: Ö.YILMAZ