Koronavirüsle mücadelede kapsamında başlatılan kademeli normalleşme dönemi, yarın sona eriyor. 1 Haziran itibariyle başlayacak olan yeni dönemin yol haritası ise Kabine toplantısında netleşecek.

Bugün toplanacak olan Kabine'den; kafe ve restoranların açılması, düğünlerin sınırlı katılımla yapılması, kısıtlama saatlerinde düzenlenmeye gidilmesi veya tamamen kaldırılması, spor salonu ve halı sahaların açılması, açık alanda maske kullanım şartının kaldırılması gibi kararların çıkması bekleniyor.

Kısmi ve tam kapanma döneminde salgının büyük oranda kontrol altına alındığı Düzce’de esnaf ve vatandaşlar yeni dönemin hazırlıklarına devam ederken son iki haftadır günlük 60’lı sayılarda gelen vaka sayılarıyla endişelendiren durağan seyir yerini yeniden düşüşe bıraktı.

GÜNLÜK VAKA 38 OLDU

30 Mayıs itibariyle Düzce genelinde tespit edilen vaka sayısı 38’e geriledi. Tespit edilen son vakalarla birlikte COİD-19’a yakalananların sayısı 39 bin 861’e yükseldi. Nisan ayını ikinci yarısında günlük vaka sayısının 340’a yükseldiği ve neredeyse her gün acı haberin geldiği Düzce’de o tablodan eser kalmadı. Yaklaşık 40 günlük süre zarfında Düzce’de günlük vaka sayısındaki düşüş yüzde 90’ı gördü.

AKTİF VAKA 442’YE GERİLEDİ

An itibariyle tedavisine devam edilen aktif vaka sayısı ise 2 bin 912’yi görmüşken 30 Mayıs itibariyle 442’ye kadar geriledi.  39 bin 243 vatandaş COVİD-19 enfeksiyonunu atlatarak yeniden sağlığına kavuştu. Dün itibariyle salgının yaşamdan kopardıklarının sayısı ise 176 olarak sabit kaldı. Hastalığı ağır geçiren ve kent genelindeki pandemi yoğun bakım servislerinde tedavilerine devam edilen kişi sayısı 21 olurken, bunlardan 10’una ise entübasyon işlemi uygulandı.

YENİ HAFTADA KIRMIZIDAN SARIYA DÖNÜŞ

Açıklanacak olan son haftaya ait haftalık vaka tablosunda kırmızı renkten sarıya dönmesi beklenen Düzce’de düşüşün devam etmesiyle yakın zamanda da mavi renge dönüş öngörülüyor. Düzce’de yeni tip koronavirüs salgınında tedbir ve kısıtlamalarla yaşanan düşüş yeni dönemde vatandaşların derin bir nefes almasını sağlayacakken uzmanlar bu güzel tablonun korunarak daha iyi seviyelere çekilmesi için vatandaşları uyarmaya devam ediyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN