SICAKTA HASTANE ÖNÜ VE KORİDORLARDA İNSAN SELİ!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık meslek örgütleri; TBMM Genel Kurulu’na sunulan, hekimler ile sağlık çalışanlarının hakları ile ilgili yasa teklifine karşı, 15 Haziran Çarşamba günü 1 günlük grev kararı alındığını duyurdu.

Alınan bu kararın ardından bugün Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde acil servis dışında görev yapan çok sayıda doktor iş bıraktı. Bu durum her gün şifa bulmak umuduyla hastanenin yolunu tutan yüzlerce hastanın mağdur olmasına neden oldu.

Poliklinikler önünde sabah saatlerinde yığılmalara neden olan iş bırakma eylemi, randevulu-randevusuz çok sayıda hastayı çileden çıkardı.

Saatler süren bekleyiş çileden çıkardı

Randevu aldıkları doktorun kapısının önünde çağrılmayı bekleyen vatandaşlar, uzun süren bekleyişe karşılık muayene olamadı. Sıcakta dar koridorlarda yoğunluğa yol açan grev yüzünden hem iş bırakan doktorlara hem de önceden tedbir almayan Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’ne tepki gösteren hasta ve hasta yakınları Öncü Whatsapp İhbar Hattı’nı şikayet yağmuruna tuttu.

Gönderdikleri video ve fotoğraflarla hastanede yaşanan çileye parmak basan Düzceliler, halka sağlık eziyeti çektirilmesini sert dille eleştirdi.

Düzce Valiliği’ni göreve davet ettiler

“Hasta insanları bu şekilde kimsenin mağdur etmeye, sıcakta bekletmeye hakkı yok.’ diyerek duyarsızlığa isyan eden tepkili vatandaşlar, konuyla ilgili Düzce Valiliği’ni göreve davet etti.

Öte yandan Düzce’de greve 30 doktorun katıldığı öğrenilirken, artan tepkiler üzerine harekete geçen Düzce İl Sağlık Müdürlüğü hastaların daha fazla mağdur olmaması için izinli doktorları göreve çağırdı. 1 günlük grevin mesai bitiminde sona ereceği öğrenilirken, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, herhangi bir olumsuzluğa karşı hastane önünde güvenlik önlemi aldı.

Türkiye Tabipler Birliği’nden açıklama

Grev ile ilgili Türkiye Tabipler Birliği (TTB) tarafından yapılan açıklamada, “Toplumun sağlığı yerine şirket kârını önceleyen sağlık politikalarının ürünü olan Sağlıkta Dönüşüm Programı, bizleri her gün yeniden boğarken, sizlerin de nitelikli sağlık hizmetinden mahrum kalmanıza neden olarak sağlıkta yıkımı getirdi. Bu sıkışmışlıkta biraz nefes alabilmek, insanca yaşayabileceğimiz koşulları oluşturmak için sağlıkta şiddetin sona ermesi, sağlığımız için uygun çalışma koşulları ve bizi yoksulluğa mahkûm etmeyen ücret taleplerimizi her defasında dile getirdik. Taleplerimiz sadece bizim için değil, sizin de nitelikli sağlık hizmeti almanızı sağlayacak taleplerdir. Aylardır sesimizi duyurmaya çalışıp, eylemlerimizi sürdürürken; siyasi iktidar hayatta kalmakta bile zorlandığımızı görmesine rağmen, algı yönetimi ve oyalama taktiklerinde ısrar etti.” ifadelerini kullandı.