Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, yaşlı vatandaşların kabusu hastalık için önemli bir polikliniği bünyesine kazandırdı. Düzce Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Klinik Nörofizyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hulusi Keçeci başkanlığında Düzce ve çevre illerden gelen hastaların takip ve tedavisinin yapılacağı Demans (Bunama) Polikliniği, Salı günleri hizmet verecek.

“Geniş bir hastalık grubu”
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hulusi Keçeci, ortalama yaşam süresinin artması sonucu demans hastalıklarının özellikle yaşlı kesimde oldukça sık görüldüğünü ifade ederek, “65 yaş ve üzeri her 10 kişiden birinde, daha ileri yaşlarda ise neredeyse her iki kişiden birinde demans tablosu görülmektedir. Demans, her ne kadar öncelikle bellek fonksiyonlarında bozukluk sonucu unutkanlık şikâyeti ile dikkat çekse de, aslında eşlik eden ve farklı başlangıç tipleri ile geniş bir hastalık grubudur” dedi.

“Erken tanı ve tedavi ile ortadan kaldırılabilir”
Demans hastalıklarından en sık rastlanılan ve bilinenin, Alzheimer hastalığı olduğunu belirten Prof. Dr. Keçeci,  yine beyin-damar rahatsızlıkları ile benzer birçok hastalık sonucunda demansın yüksek oranda görülebileceğini ifade etti.  Hastalığın altta yatan nedene göre, uzun süreli ve tek elden takip ve tedaviyi zorunlu kıldığını belirten Keçeci,  geri döndürülebilir demans gruplarında erken tanı ve tedavinin hastalığı tamamen ortadan kaldırdığına vurgu yaptı.

Diğer guruplarda demansın ilerleyişine paralel uygulanacak tedavi protokollerini bir disiplin altında uygulamak gerektiğinin altını çizen Düzce Üniversitesi öğretim üyesi, bu disiplinin ancak aynı merkezde takiple mümkün olabileceğini dile getirdi. 

Periyodik olarak izlenebilecek
Demans hastalıklarının, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir sağlık sorunu olduğunu anımsatan Keçeci, Düzce Üniversitesi Hastanesi'nde hizmete giren Demans Polikliniği ile hastaların periyodik olarak izlenebileceğini ve tedavi imkanlarından yararlanmak isteyen hastaların,  Düzce Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Polikliniği içerisinde bulunan Demans Polikliniği'ne başvurarak gerekli desteğe ulaşabileceklerini belirtti.

Haber: Ö.YILMAZ