1 Temmuz’da ‘Kolları sıvıyoruz’ sloganıyla başlayan tam normalleşme sürecinde salgınla geçen günlerin geride kalması için büyük önem taşıyan aşılamada Düzce ilk hedefe ulaştı. Aşılamanın Türkiye ortalamasının gerisinde kaldığı Düzce’de 13 Ocak’ta başlayan aşı seferberliği temmuz sonu itibariyle yüzde 63’te kalmıştı.

VALİ ATAY’IN BAŞLATTIĞI SEFERBERLİK AMACA ULAŞIYOR

Düzce Valisi Cevdet Atay’ın tüm köy ve mahalle muhtarları ile ilgili müdürleri talimatlandırarak ‘köy köy mahalle mahalle’ aşı seferberliğini başlattığı 27 Temmuz itibariyle gezici aşı timleri ve sabit noktalarda teyakkuz haline geçilmiş, aşı vatandaşların ayağına kadar götürülmeye başlanmıştı.

DÜZCE MAVİ RENGE BÜRÜNDÜ

Sağlık çalışanlarının yoğun gayretleriyle salgının toplum bağışıklığı ile aşılması için Düzce’de ilk kritik eşik geç de olsa bugün itibariyle aşıldı. Düzce’de 18 yaş üzeri en az bir kez aşılananlarının oranının yüzde 75’i geçti. Bu sonuçla mavi renge bürünen kent, aşılamada düşük riskli iller kategorisine terfi etti. Düzce, mavi renge bürünen 54. il oldu.

MUĞLA YÜZDE 94 İLE LİDER

Aşılamada liderliği sürdüren Muğla yüzde 94, Edirne ve Çanakkale yüzde 89, Balıkesir ise yüzde 86 aşılama oranına sahip. Komşu Bolu ve Zonguldak da yüzde 80 aşılama oranıyla üst sıralarda yer alıyor.

EN AZ İKİ DOZ AŞI İLE BU GÜNLER GERİDE KALACAK

Bu oranın en az bir doz aşı olmuş 18 yaş ve üzeri nüfusu belirttiğine dikkat çeken uzmanlar en az iki doz aşının salgınla mücadeledeki önemine vurgu yapıyor. 15 yaş üstüne aşı tanımlanırken 12 yaş üzeri kronik hastalığı bulunan çocuklara da aşı uygulaması yapılıyor. Aşılamada her yaşta yüzdelerin yukarı çıkarılması COVİD-19’la geçen günlerin geride kalması hedefine bir adım daha yaklaşılması anlamına geliyor.

10 VAKADAN 8’İ, 10 VEFATIN 9’I AŞISIZ

Bilim Kurulu sonrası konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bugün itibariyle, aktif vakalarımızın %81’i tam aşılı olmayan kişilerdir. Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık %90’ı da tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat eden vatandaşlarımızın %90’ı ya hiç aşı olmamış veya aşıları eksik kişilerdir” açıklamasıyla aşının ölümcül virüse karşı ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştu.

HABER: Mehmet GÜNESEN