Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs testinin pozitif çıktığını ve Omicron varyantına yakalandığını açıkladı. Yapılan açıklamada, "Görevimizin başındayız. Çalışmalarımıza evde devam edeceğiz. Dualarınızı bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan daha önce yaptığı açıklamalarda koronavirüs aşılarının tam olduğunu söylemişti.

"SOĞUK ALGINLIĞI" DEMİŞTİ

Erdoğan, Zonguldak - Kilimli Yolu Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine canlı bağlantı ile katıldı.

İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nden Zonguldak'taki açılış törenine canlı bağlantı ile katılan Erdoğan, "Sizinle Zonguldak'ta yüz yüze görüşmek için planladığımız ziyareti hava şartları sebebiyle bugüne ertelemiştik. Bugün de soğuk algınlığı sebebiyle gelemedik. Kısmet değilmiş" açıklamasını yaptı.

111 BİN 157 VAKA

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, 4 Şubat'ta 468 binden fazla test yapılmış ve 111 bin 157 vaka olduğu açıklanmıştı.

Erdoğan'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

Bugün hafif belirtiler üzerine eşimle birlikte yaptırdığımız KOVID-19 testimizin sonucu pozitif çıktı. Omicron varyantı olduğunu öğrendiğimiz hastalığı hamdolsun hafif geçiriyoruz.

Görevimizin başındayız. Çalışmalarımıza evde devam edeceğiz. Dualarınızı bekliyoruz.