Meteorolojinin oluşabilecek olumsuzluklara karşı sarı kodla uyardığı Düzce’de kuvvetli rüzgâr ve fırtına etkili oluyor. Sıcaklıklar ise kış mevsiminde olunmasına karşın 20 derecenin üzerinde seyrediyor.

Öte yandan bu gece yarısına kadar kuvvetli rüzgârın devam etmesi beklenirken rüzgârla oluşan hava sirkülasyonu Düzce’nin hava kalitesini olumlu etkiledi. Kronik hava kirliliği sorunuyla boğuşan ve 2020’de 365 günün 195’inde kirli hava soluyan Düzce’de bu yılda zehirli hava henüz ekim ayında kendisini göstermişti.

Ekimden bu güne solunabilir bir değer için en fazla 50 olması gereken hava kirliliği endeksi 3 katına kadar çıkan ve hava kalitesi ‘orta’ ve ‘hassas’ arasında gidip gelen kentte cumartesi gününden bu yana ise hava kalitesi ‘iyi’ seviyede ölçülüyor.

12 Aralık Pazar günü saat 10.00’da Düzce’de saatbaşı ölçümlerine devam eden 3 istasyondan gelen verilerde, kirlilik değeri Bahçeşehir’de 13, Cedidiye Meydanı’nda 19 ve Aziziye Mahallesi’nde 38 olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan hafta ortasından itibaren havaların soğuması ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Soğuyan havaya bağlı olarak Düzce’de etkili olacak sis olayları, hava hareketliliğinin azalması ve kömür kullanımın artmasının ise hava kirliliği endeksine olumsuz yansıması öngörülüyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN