Kaynaşlı ilçesinde insanlık dramı yaşanıyor. 4 çocuklu Karagüllüoğlu ailesinin en küçük çocuğu olan Yusuf Ege Karagüllüoğlu, henüz çocuk yaşındayken beyin felci geçirdi. Beyin felci nedeniyle konuşma ve yürüme yetisini yitiren 9 yaşındaki Yusuf Karagüllüoğlu, aldığı fizik tedaviler ile birlikte az da olsa yeniden konuşmaya başladı. Tüm ihtiyaçları ailesi tarafından giderilen küçük Yusuf’un arkadaşları gibi yeniden koşup, top oynayabilmesi için Düzceli hayırseverlerin yardımına ihtiyacı var.

Yusuf’un ailesi tarafından Düzce Valiliği’nden alınan özel izinle başlanan yardım kampanyaları ile şu ana kadar 150 bin TL toplandı. Ancak Yusuf’un tedavi sürecinde kullanabileceği cihazın fiyatı ise,  36 bin 500 Euro. Yani küçük Yusuf’un ameliyatı ile birlikte 600 – 700 bin TL civarında paraya ihtiyacı var.

“Oğlum fizik tedavi bile göremiyor”

Oğlunun durumu ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuşan baba Yaşar Karagüllüoğlu, oğlunun yeniden koşup oynayabilmesi için Düzceli hayırseverlerden yardım beklediklerini ifade etti. Yusuf’un şu an bile maddi imkânsızlıklardan dolayı fizik tedavi göremediğini belirten Karagüllüoğlu, “Yusuf’un tedavi olabilmesi için ameliyatlara, cihazlara ve fizik tedaviye ihtiyacı var. Bunların maliyeti yüksek olduğu için, bizim de durumumuz olmadığı için bu ameliyatları yaptıramıyoruz. Şu anda sadece cihazın fiyatı 36 bin 500 Euro. İlk ameliyatını biz yaptırdığımızda 350 bin TL’ye yapılmıştı, şimdi ne kadar onu da bilmiyoruz. Yani fizik tedavisi, 3 aydan sonra ücrete tabi ve günlüğü 350 TL şu anda. Düzceli yardımseverlerden Yusuf için bizlere destek olmalarını isteriz. Bizim valilik onaylı yardım kampanyamız var, onunda son bir buçuk ayı kaldı. O yardım kampanyası ise cihazla ilgili. Şuanda topladığımız para 150 bin TL civarında. Bizim ise 600 bin TL’ye ihtiyacımız var.  Bizim bu oturduğumuz evi de kaymakamlık verdi” dedi.

“Biz herkesten Yusuf için yardım bekliyoruz”

Oğlunun hastalığını gözyaşları içinde anlatan anne Özgen Karagüllüoğlu ise,  “Biz herkesten Yusuf için yardım bekliyoruz. Yusuf’un tedavi olması durumunda yüzde 80 iyileşme imkânı var. Ameliyat parası ve cihazın parası çok pahalı olduğu için, o yüzden herkesin yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu.  

“İyileşmek istiyorum”

Büyünce asker olmak istediğini söyleyen küçük Yusuf ise, “Büyünce asker olacağım. İyileşmek istiyorum. Arkadaşlarımla dışarda koşup oynamak istiyorum. Arkadaşlarım gibi yürümeyi istiyorum ve top oynamak istiyorum. En çokta okula yalnız başıma gitmek istiyorum” açıklamalarında bulundu.

Aileye yardım etmek isteyen hayırseverler 0 551 399 81 61 numaralı telefondan ulaşabilirler

Yardım etmek isteyenler İBAN NO: TR 90 0001 0009 97 83 12 78 6450 04

Hesap Sahibi: Yusuf Ege Karagüllüoğlu