Çok özellikli Balı, Sarıkaya Mağaraları ve yeşille döşenmiş doğasıyla Düzce'nin son yıllarda parlayan yıldızı Yığılca'nın Gökçeağaç Köyü'nde bu çağda çeşmelerden "çamurlu su" veya "mermer tozlu su" akıyor...

Yığılca merkeze 2 Km. mesafede turistik Sarıkaya Mağaralıarı yolu üzerinde  bulunan Gökçeağaç Köyü'nün Şabanlar Mahallesi'nde çeşmelerden çamurlu su akıyor..

MERMER OCAĞI'YLA BAŞLADI
Köyün üst kısmında bulunan mermer ocağının yakınından getirilen içme suyu kaynağının daha "mermer ocağının faaliyete geçmesiyle" toz ve çamura gömüldüğünü ifade eden köylüler:" Biz bu suyun gelmesi için büyük çaba sarf ettik. Köy hizmetlerinden borular aldık bizler kendi imkanlarımızla döşedik, ancak mermer ocağıyla birlikte suyumuz içilemez hale geldi" dediler

4-5 YILDIR ÇİLE ÇEKİYORUZ
Suyun çamur ve mermer tozu renginde akmasının faturasını "mermer ocağı"nın faaliyete geçmesine bağlayan köylüler, konuyla ilgili kaymakamlık ve özel idare başta olmak üzere yetkilileri "çare olmaya" çağırdılar.

ARITMA CİHAZI DA İŞE YARAMADI
Mermer Ocağına malzeme taşıyan kamyonların yolları geçilemez kıldığı köy yolunun toz ve dumanının çeşmelerden adeta  "su" olarak aktığı Gökçeağaç Köyü'nün Şabanler Mahallesi halkı  içme suyunun aktığı çeşmelere takılan arıtma cihazının dahi kirliliği önlemediği dikkatlerden kaçmıyor. "Arıtma cihazı taktık ama bu sda bir işe yaramadı" diyen köylülerden bir kısmı içme suyu ihtiyaçlarını köyün yakınında bulunan bir pınardan karşılarken, imkanı yerinde olan köylüler damacana suyu kullanıyor.

YETKİLİLERE SESLENDİLER
Haber merkezimize suyla ilgili dert ve dileklerini sıralayan Gökçeağaç Köylülerin, "çaresiz" bekleyişleri sürerken "devletimiz güçlü bizim su sorunumuzu heralde çözerler" diyerek de yetkililerin bir an evvel harekete geçmesini istediler.    

Haber;E.TAYHAN