Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne bağlı Çocuk Semt Polikliniği bir uzman Çocuk Diş Hekimi, bir Ortodonti Uzman Hekimi ve 7 diş hekimi ile hizmet sunmaya devam ediyor. Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen hizmetlere ilişkin yapılan bilgilendirmede, şunlar kaydedildi:


Hangi yöntemler kullanılıyor?
"0-14 yaş arası çocuklarda diş tedavisinin temeli doğal düşme yaşına kadar süt dişlerinin ağızda tutulmasını sağlamaktadır. Bu amaçla Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Çocuk Semt Polikliniğinde Diş Hekimleri tarafından dişlere flor uygulaması ve fissür örtücü yapılarak dişlerin koruyucu tabaka ile kaplanması gibi yöntemlerle diş çürüklerinin önlenmesi amacı ile koruyucu tedaviler uygulanmaktadır. Ayrıca düzenli diş fırçalama alışkanlığı kazandırılamaması, beslenme alışkanlıkları ya da herhangi bir sebeple süt ve daimi dişlerinde çürük oluşan hastalar; ampütasyon, dolgu ve kanal tedavisi gibi yöntemleri ile tedavi edilmektedir.

Engelli çocuklar da düşünülüyor
Ayrıca engelli hastalar ve koopere olamayan çocuk hastaların tedavileri ise Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Çocuk Semt Polikliniği hekimleri tarafından genel anestezi altında Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Ameliyathanesi'nde yapılmaktadır.

İlk muayene için en ideal yaş 1
Amerikan Çocuk Diş Hekimleri Birliği (AAPD) bebeklerde ilk muayene için en ideal yaşın 1 yaş olduğunu belirtmektedir. Bu dönem bebeklerde kesici dişlerin bulunduğu ve biberon kullanımının da başlamasıyla çürük açısından oldukça risk altında olduğu yaş dönemidir.


Diş hekimleri özveriyle çalışıyor

Çocuk hasta bakan diş hekimlerinin en önemli görevi; çocukların ağız ve diş sağlığını korumak olmakla beraber, tedavi ve koruma uygulamalarının çocukların psikolojisini anlayarak onlara özgü tedavi yaklaşımları sergileyerek, diş randevularını stres kaynağı olmaktan çıkarmak ve ilerleyen yaşlarda diş fobisi oluşumunun önüne geçmektir.
Bu açıdan çocuklar için çok önem taşıyan ilk diş hekimi muayenesi Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine bağlı Çocuk Semt Polikliniğinde çocuk hastalara hizmet veren uzman diş hekimlerimiz tarafında hassasiyetle yapılmaktadır."