1 Haziran itibariyle başlayan yeni dönemde uzun bir aradan sonra cumartesi gündüzleri uygulanan kısıtlamalarının kaldırılmasıyla sokaklar hareketlendi. Düzce’nin en yoğun işlek bölgeleri olan İstanbul ve Gaziantep caddeleri ile Spor Sokak ve Atatürk Bulvarı’nda yoğunluk oluştu.

Temmuz ayı itibariyle kısıtlamaların daha da gevşetilmesi için vaka ve vefat sayılarının kontrol altına olarak daha da düşmesi gerekirken Düzce’deki iyimser tablo devam ediyor.

Bir süredir vaka sayılarının 30’lu sayılarda seyrettiği Düzce’de 4 Haziran Cuma günü yeni tip koronavirüs şüphesiyle test alınan 37 vatandaşın daha salgına yakalandığı tespit edildi. Bu verilerle birlikte Mart 2020’den bu yana COVİD-19’a yakalananların sayısı kritik eşiği aşarak 40 bin 65’e ulaştı. 3 gündür salgın kaynaklı vefatın yaşanmadığı kentte toplam vefatların sayısı ise 179 olarak sabit kaldı.

An itibariyle tedavilerine devam edilen il genelindeki pozitif vakaların sayısı ise 347’ye kadar geriledi. Hastalığı ağır geçiren 19 kişinin tedavilerine pandemi yoğun bakım servisinde devam edilirken, bunlardan tedaviye cevap vermeyen 10’una entübasyon işlemi uygulandı. Salgının başından bu yana testi pozitif çıkan ve sonrasında sağlığına kavuşanların sayısı da 39 bin 539 oldu.