Düzce’de koronavirüs salgını ile başlatılan mücadele çalışmaları Düzce Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere, devletin tüm kurumları ile topyekûn devam ediyor.

Salgınla mücadelede en güçlü silah olarak kullanılan aşı uygulaması için, Düzce Valisi Cevdet Atay’ın başlattığı seferberlik kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Mobil Aşı ekipleri merkez ve ilçelerdeki en ücra köşelere kadar giderek, vatandaşlara aşı uygulaması yapıyor.

Aşı seferberliği kapsamında Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Mobil Aşı ekipleri tarafından, Merkez Büyük Camii önünde kurulan stant da Cuma Namazı çıkışında aşı uygulaması yaptı. Aşısını olmak için sıraya giren vatandaşlar, standın önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Aşısını yaptırdıktan sonra Öncü Haber Mikrofonuna konuşan İslam Yakut isimli vatandaş, aşı seferberliği için Düzce Valisi Cevdet Atay ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti. Salgının önüne geçebilmek için aşının önemine dikkat çeken Yakut, aşı karşıtlarına da, “Kimsenin halkın sağlığı ile oynamaya hakkı yok” diyerek tepki gösterdi.

2. doz aşısını bugün Cuma Namazı çıkışında Büyük Camii önünde yaptırdığını kaydeden Yakut, “İkinci doz aşımı bugün burada oldum ve tüm Türk milletinin aşısını olması çağrısında bulunuyorum. İnşallah herkes aşısını olur. Toplumdaki insanları korumamız için herkes, önce ilk kendi aşısını yaptırmalı. Mesafelere dikkat etmemiz gerekiyor, çünkü çocuklarımız var. Kimselere zarar vermememiz gerekiyor.  Düzce’de yüzde otuz çoğunluk aşısını yaptırmıyor, ama ben yüzde seksenin yaptırdığını görüyorum. İkaz ediyoruz, vurulun diyoruz, ama insanlarda bir tereddüt var. Devletimizin zorunlu kılması gerekiyor çünkü bir, iki kişinin vurulmaması yüzlerce kişiye bu virüsün bulaşmasına neden oluyor. Herkesin duyarlı olup, aşısını vurdurması gerekiyor” diye konuştu.  

HABER: Savaş ARI