Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde kalbe şok vererek ani ölümleri önlemede kullanılan hayati öneme sahip kalp pili (ICD) yerleştirme işlemi ilk kez bir hastaya başarılı olarak uygulandı. Tüm dünyada ve Türkiye birçok merkezde güvenle kullanılan yöntem, Atatürk Devlet Hastanesinde fiziki şartların yeterli olmasından faydalanarak Düzce’de ilk kez yapıldı.

İleri evre kalp yetersizliği olan 53 yaşındaki Necla Aktaş isimli hastaya uygun koşullarda bir saatlik sürede şok verme özelliği olan kalp pili (ICD) yerleştirme işlemi hastanede ilk defa başarıyla gerçekleştirildi.

Başarılı operasyonun ardından hastanede benzer girişimlere hızla devam edileceği planlandığı aktarıldı. Hastanenin bir ilki gerçekleşmesiyle artık Düzce’de kalp pili ihtiyacı olan hastaların başka merkezlere yönlendirmek zorunda kalınmayacağı ve hastanede kolaylıkla tedavi edebileceği belirtildi. Hastaneden yapılan açıklamada, ilerleyen dönemlerde hastanede Anjiyografi Ünitesi açılması halinde koroner anjiyografi, balon ve stent uygulaması gibi diğer girişimsel işlemlerinde kolaylıkla yapılabileceği ifade edildi.