Sağlık sen Düzce Şubesinin iddiasına göre; İlk olarak, normal gebelik takipleri sırasında 4 aylık bebeğin anne karnında öldüğünü duyan L.A. isimli bir hastanın yakını tarafından Dr. Atilla Özkara'ya fiziki saldırı yapıldı. Doktor Özkara’nın kolunda kırık tespit edilirken 3 hafta iş görmezlik raporu verildi. İkinci olay ise Atatürk Devlet Hastanesi’nden Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde meydana geldi. Merkeze sevk edilen hastanın sevk evrakları eksik olmasına karşın, hastayı muayene etmek isteyen doktora, hasta yakınları tarafından ‘biz buraya yatış için geldik’ denilerek önce sözlü sataşmada bulunuldu. Ardından da Dr. Sıtkı Özbilgeç’i darp edildi. Her iki saldırı sonrası doktorun şikayetlerini adli birimlere yaptığı, hukuki süreç başlatıldığı bildirildi.

“Şiddet Asla Bir Hak Arama Yolu Değildir!”

Sağlık- Sen Düzce Şubesi olarak yazılı açıklama yapan başkan Ayhan Büyükbingöl, “bir kez daha ve açık bir şekilde söylemek istiyoruz ki şiddet asla bir hak arama yolu değildir, olamaz. Sağlık çalışanlarımıza yapılan her türlü şiddeti kınıyor ve lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı. Sağlık-Sen olarak, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin çözülmesi için mücadele eden bir sendika olduklarını hatırlatan Büyükbingöl, “Şiddetin önlenmesini öncelikli gündemi yapan sendikamız, sağlıkta şiddete sıfır tolerans çalıştayı düzenlemiş, bu çalıştay sonuçlarını TBMM’ye taşımış ve şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasını sağlayan yasanın çıkmasına öncülük etmiştir.  Şiddetin önlenmesinde önemli bir noktanın caydırıcı cezalar olması gerektiğinin bilinciyle, tutuklu yargılamanın hayata geçmesi ve kararlılıkla uygulanması için yeni yasal değişiklikler de bizim öncülüğümüzde yapılmaktadır.” dedi.

“Bakanlık tedbir almalı”

Sağlık-Sen olarak şiddet uygulayan kişilerin sosyal güvenlik harcamalarını en az 6 ay süreyle kişinin kendisinin ödemesi yönünde bir önerileri olduğunu hatırlatan Büyükbingöl, bakanlığın üzerine düşeni yapmasını; sağlık tesislerinde yapılacak fiziki düzenlemelerle şiddetin önüne geçecek tedbirler almasını istedi.

Büyükbingöl açıklamasını vatandaşları sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya, şiddet uygulayanlara ise tepki göstermeye davet ederek sonlandırdı. 

Haber;S.KAŞKIR