Düzce’nin koronavirüsle imtihanı yine sıkıntılı bir sürece girdi. 1 Temmuz’da başlayan normalleşme dönemi sonrası ülke ve il genelinde artış gösteren vaka sayıları son haftalarda alarm düzeyine çıktı.

Haziran ayında kısıtlamalara bağlı olarak günlük vakanın 12’lere kadar düştüğü kentte, 10 Ağustos 2021 Salı günü kaydedilen 24 saatlik hasta sayısı 82 oldu. Böylelikle toplam vaka sayısı 41 bin 989’a yükseldi. Yoğun bakımda tedavi gören 13 hastadan 4’ünün entübe olduğu öğrenilirken, son 3 günde vefat yaşanmaması tek teselli oldu. Koronavirüsün Düzce’de görüldüğü ilk günden bu yana vefat edenlerin toplam sayısı ise 191 olarak kayıtlara geçti.

Diğer yandan randevu sistemi devre dışı bırakılarak vatandaşların yoğun olarak bulunduğu kamusal alanlar ile alışveriş merkezlerine kurulan stantlarla aşılamanın hız kazanması hedeflense de günlük aşı miktarının 10 binin altında kalması seferberliğe gereken desteğin verilmediğini gösteriyor.

Düzce’de gün 6 bin 500 kişiye aşı uygulandığı ancak beklentinin 10-12 bin arasında olduğu bilgisi edinilirken, varyant kabusu ise kol gezmeye devam ediyor.

Uzmanlar hem Delta varyantı hem de endişe verici diğer varyantlar olan Alfa, Beta ve Gamma varyantlarının Türkiye’de kullanılan güncel PCR testinden kaçması mümkün olmadığını belirterek, aşının yaygınlaşmasına bağlı olarak oluşacak toplumsal bağışıklıkla bu savaşın kazanılacağını vurguluyor.