Düzce’nin doğal güzelliklerinden gelen yakışmayan görüntülere bir yenisi daha eklendi. Bu kez deniz turizminde giderek yıldızı parlayan ve her yıl binlerce yeni turist çeken Akçakoca’da çevre düşmanları iş başındaydı.

Akçakoca’nın Akkaya Köyü’nde bulunan ve aileleri ile keyifli vakit geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olan Akkaya mesire alanı, doyumsuz bir görsel şölen sunan manzarası ile değil kirliliğin pençesindeki haliyle görenler üzdü.

Doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen tatilcilerin de ilk tercih ettiği yerlerden olan mesire alanında konteynerlerden taşıp etrafa saçılan çöpler hem yaydıkları kötü koku hem de görüntü kirliliği açısından tepki çekti. Piknikçilerden bazılarının kurdukları sofradan geri kalan atıkları çöp konteynerleri yerine ağaç diplerine bırakması ise yine ‘pes’ dedirtti.

Düzce’nin eşsiz güzellikteki doğal zenginliklerinin bu şekilde gölgelenmesi turizmi adeta baltalıyor.

Köy muhtarlığının ve özel idarenin koordineli çalışmalarıyla temizlenmesi gereken çöp yığınları, sadece kötü bir manzara oluşturmuyor; tatilcilerin bir sonraki sene için tercihlerini de olumsuz etkiliyor.