Son bir yıldır hayatın her alanın küresel çapta etkileyen yeni tip koronavirüs salgınında Düzce’de 20’lere kadar düşen vaka sayısındaki artış durdurulamıyor.

Düzce’de 17 Mart’ta 58 kişinin daha yeni tip koronavirüs testinin pozitif çıkmasıyla salgına yakalananların sayısı 29 bin 821’e yükseldi. Sevindirici bir gelişme olarak vefat sayısı 138’de sabit kaldı.

Virüsün ilk görüldüğü Mart 2020’den bu yana hastalığı atlatanların sayısı 29 bin 821 kişi olarak gerçekleşirken aktif vaka sayısı da 439’a çıktı. Hastalığı ağır geçiren 18 kişinin pandemi yoğun bakım servislerindeki sürüyor.

BU ORTALAMA ‘KIRMIZI’ DEMEK

Öte yandan Düzce’de son bir ayda iki katından fazla artan vaka sayılarının bir hafta boyunca 57’nin üstünde seyretmesi, kentin sınırında olduğu yüksek riskli iller arasına girerek, kırmızı renge bürünmesi anlamına geliyor. Bu da kontrolü normalleşme adımlarından geriye dönüş ve ek tedbirlerin devreye sokulmasına davetiye çıkarıyor.

Düzce’de durdurulamayan artışa karşı vatandaşlar sürekli tedbir ve kısıtlamalara uymaları konusunda uyarılırken, kent genelinde de denetimler de aralıksız sürüyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN