Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ekiplerince “Anne Sütü” ile beslenmenin önemine yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla, Düzce Anıtpark Meydanı’nda düzenlenen Dünya Düzce Günleri festival alanında stant açıldı.

Stantta sağlık görevlileri tarafından bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesinde en ideal beslenme yöntemi olan “Anne Sütünün Önemi” konusunda vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuldu.

Doğumdan hemen sonra emzirmeye başlayan annelerin ilk günler az miktarda gelen sütünün, bebeğin sık sık emzirilmesiyle artacağına dikkat çeken sağlıkçılar, “Bebekler hayata anne sütü ile başlayıp sağlıkla devam etsin. Anne sütü, doğumdan sonraki ilk 6 ay bebeklerin besin ihtiyacını tek başına karşılar. Emzirmek anne ve bebek arasındaki bağı güçlendirir, bebeğin sağlıklı gelişimini destekler.” vurgusu yaptı.

Öte yandan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekiplerimizce Düzce Anıtpark Meydanı’nda ‘Dünya Düzce Günleri’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen festivale katılan ve sağlık problemi yaşayan vatandaşlara yerinde sağlık hizmeti veriliyor.