Yaşamı kâbusa çeviren yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgınına karşı ocak ayında başlayan aşı seferberliği yurt genelinde tüm hızıyla devam ediyor. ‘Kolları Sıvıyoruz’ sloganıyla normalleşme döneminde hız kazanan aşılamada 46 milyon 650 bin vatandaş en az bir kez aşı oldu. 18 yaş üzeri nüfusta bulunan her 4 kişiden 1’i aşılandı. Şimdiye dek vatandaşların bilinçli bir şekilde toplum bağışıklığı yolunda aşılarını olduğu 40 şehir düşük riskli il vizesini alarak gelen mavi renge büründü.

DÜZCE HARİÇ KARADENİZ SAHİLİ MAVİ

Aşılamanın Türkiye ortalamasının altında seyrettiği Düzce haricinde Karadeniz bölgesi sahil şeridinde yer alan tüm iller de yüzde 75 aşılama oranının üstüne çıkarak düşük riskli illeri temsil eden mavi renge büründü.

BAKAN DÜZCE’Yİ UNUTTU

Trabzon’un da hedefe ulaşmasının ardından bu gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurmak isteyen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Düzce’nin Karadeniz bölgesinde olduğunu unuttu. Bakan Koca, “Karadeniz sahili boydan boya Mavi!” paylaşımı yaptı. Bakanın bu paylaşımı vatandaşların ve özellikle Düzceliler’in gözünden kaçmadı.

SEFERBERLİK HEDEFE YAKLAŞTIRDI

Öte yandan sarı kategoride yer alan Düzce’de Vali Cevdet Atay’ın koordinasyonunda iki hafta önce başlatılan köy köy, mahalle mahalle aşı seferberliği kapsamında yaklaşık 30 bin vatandaş aşılandı. 10 puandan fazla artan aşılama oranı da yüzde 72,2’ye yükseldi. 220 bin kişi en az bir kez aşılandı. 2.,3. ve 4. dozlarla birlikte il genelinde uygulanan toplam aşı dozu sayısı 431 bini geçti. Karadeniz bölgesinde de Bayburt ve Gümüşhane’nin ardından en düşük aşılama oranına sahip olan il Düzce, Kıyı şeridinde yer alıp maviye dönmeyen tek il de oldu. Toplum bağışıklığı hedefi doğrultusunda Düzce’de ilk hedef yüzde 75’i geçip mavi renge bürünmekken ardından ise aşılama oranının yüzde yüze tırmandırılması…

DÜZCE 54. SIRADA

Aşıya omur vererek liderliği sürdüren Muğla’da aşılama oranında yüzde 94.2 geride kaldı. Muğla’yı yüzde 88 ile Çanakkale ve yüzde 87 ile Edirne izledi. Aşılamanın en az olduğu şehir ise yüzde 53.1 oranla Şanlıurfa oldu. Aşılama oranında Düzce ise 81 il içerisinde 54. sırada bulunuyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN