Sağlıkta yeni cihazlarla ihya olan Düzce, konu deneyimli doktorları kazanmak olduğunda sınıfta kalıyor. Şehre gelen birbirinden değerli uzmanlar, çalışma şartları ve ortamdan memnun olmayınca kısa sürede Düzce’yi terk ediyor.

Sağlıkta altyapıyı güçlendirmeye odaklanan idareci ve siyasiler, mevzu bahis, tercih edilen doktorları Düzce’de tutmak olunca aynı başarıyı gösteremiyor. Son olarak 4 yıldır Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görev yapan bölgenin en iyi beyin cerrahlarından Doç. Dr. Ömer Polat, buradaki görevinden ayrılma kararı aldı.

Bolu’dan 2018 yılında DÜ hastanesine atanan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ömer Polat’ın sadece Düzce değil bölgeden çok sayıda hastası bulunuyordu. Başarılı ameliyatlarıyla tanınan, hastaların muayene olmak için tercih ettiği ve randevu almayı sabırla beklediği Polat, daha önceki görev yeri Bolu’ya dönmeyi tercih etti.

Son aylarda hizmet değil sorunlarla adından söz ettiren, mağdur hastaların hem CİMER’e hem de adliyeye şikayetler yağdırdığı üniversite hastanesi tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi kıymetli hocaları tek tek kaybediyor. Dekanlık ve hastane yönetiminin sorunları çözmedeki yetersizliği yüzünden sıkıntılarla boğuşan sağlık kadrosunda yaprak dökümünün devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ömer Polat’ın görevi bırakması nedeniyle hastası olan Düzceliler artık Bolu yollarını aşındırmak zorunda kalacak.