Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin YILMAZ, Acil Sağlık Hizmetlerinin kesintisiz, etkin ve hızlı kullanılmasının ilk amaçları olduğunu belirtti.

Toplantı sunumu Düzce Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Yusuf Yıldırım tarafından gerçekleştirildi.

Toplantıda 14. Bölge illerinin ‘‘Acil Sağlık Hizmetlerinin Araç Kaynakları ve Çağrı İstatistikleri, 112 Çağrı Merkezi İstatistikleri ve Vaka Sayıları, Bölge İllerinin Sevk Sayılarının Dağılımı ve Nedenleri, Yoğun Bakım Yatak Sayıları, Hastanelerde verilen özellikli sağlık hizmetleri, Hasta Sevkleri, Personel durumu’’ ile ilgili sorunlar değerlendirilip çözüm önerileri oluşturuldu.

Toplantının devamında rakamsal verilerin incelenmesinin ardından, üç ilin hastane yatak kapasiteleri, doluluk oranları, sağlık tesisleri ve iller arası hasta sevklerinin koordinasyonu konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.

Toplantıya İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlivan, Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü katıldı.

Ayrıca Sağlık Hizmetleri Başkanı ve Başkan Yardımcıları, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan ve Başkan Yardımcıları, İl ve İlçe Hastane Başhekimleri, Kamu/Özel Hastanelerin ve Üniversite Hastanelerinin Acilden Sorumlu Başhekim Yardımcıları, Yoğun Bakım Üniteleri Sorumlu Hekimleri, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Uzmanları, İl Ambulans Servisi Başhekimleri, Komuta Kontrol Merkezi Sorumlu Hekimleri ve Birim sorumluları katıldı.