Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajda kişilerin kendi isteği ile organlarını bağışlaması hayatta iken alınacak en önemli kararlar arasında olduğu vurgulandarak “Bu organların toprakta çürümemesi ve diğer ailelere bir umut olabilmesi için organ bağışının yapılması gerekiyor” sözleriyle organ bağışının önemine dikkat çekildi.

DÜZCE ÜNİVESİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MESAJI:

Kişilerin kendi isteği ile organlarını bağışlaması hayatta iken alınacak en önemli kararlar arasındadır. Çeşitli nedenlerden dolayı beyin ölümü gerçekleşmiş kadavraların, bir daha hayata dönmeleri mümkün olmamaktadır. Bu organların toprakta çürümemesi ve diğer ailelere bir umut olabilmesi için organ bağışının yapılması gerekiyor.

Hayatların yeniden yeşermesini sağlayan organ bağışı, sosyal dayanışma ve yardımlaşma gibi önemli toplumsal sorumluluklarımızın başında gelmektedir. İnsanların hayatlarını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmelerine ve birçok kişiye yaşam olanağı sunan organ bağışının artırılması için etkinlikler düzenleyip, farkındalıklar oluşturulmalıdır.

Düzce Üniversitesi olarak; hastaların yaşam süresi ve kalitesinde, ülke ekonomisi ve iş gücünde ağır kayıplara yol açan organ yetmezliğine karşı toplumsal bilincin küçük yaşlardan itibaren başlaması gerektiğini vurguluyor, organ bağışı bekleyen hastalarımıza acil şifalar diliyoruz.”