Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Koronavirüs (KOVİD-19) salgınının hayatımızdan çıkarılması için ‘Bu güce güvenin’ sloganı adı altında başlatılan aşı seferberliği tüm ülke genelinde olduğu gibi Düzce’de de hız kesmeden devam ediyor.

Aşılama grupların, 18 yaş üzerinde bulunan tüm vatandaşlara açılması ile birlikte Düzce’de de aşılama çalışmaları Düzce Devlet Hastanesi başta olmak üzere, tüm sağlık kurumları ve OSB’lerde bulunan mobil aşı birimlerinde artarak devam ediyor.

Kurban Bayramı öncesinde toplum bağışıklığının sağlanması için Türkiye’de aşı seferberliği dört bir koldan devam ederken Düzce’de de Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre toplam yapılan aşı sayısı 275 bin 441 olarak kayıtlara geçti.

Sağlık Bakanlığı’nın covid19asi.saglik.gov.tr sayfası üzerinden sürekli olarak güncellediği ‘Türkiye aşı tablosuna’ göre toplam uygulanan aşı dozu sayısı 275 bin 441 olarak kayıtlara geçti. Bunlardan 181 bin 989’i ilk doz aşısını olurken, 81 bin 408 vatandaş her iki doz aşısını da oldu.

Türkiye’de Delta varyantının en çok görülen iller arasında Düzce’nin de bulunması nedeniyle vatandaşları sık sık uyaran uzmanlar, tüm bireylerin vakit kaybetmeden bir an önce aşılarını olmaları gerektiğini belirterek, rehavete kapılmama uyarısı yaptı.

Öte yandan salgının Türkiye’de ilk görüldü andan itibaren salgınla mücadelenin en başındaki yetkili isim olan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 18 yaş üstü nüfusta ilk doz aşısını olanların oranının yüzde 60’a ulaştığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“37 MİLYON 250 BİN KİŞİ en az bir doz aşısını oldu. Böylece 18 yaş ve üstü nüfusta ilk doz aşısı yapılanların oranı %60’A ULAŞTI. Birinci, ikinci, üçüncü dozların toplam sayısıysa 56 Milyonun üzerinde. Randevu alın, bir an evvel siz de aşınızı yaptırın.”

HABER: Mustafa KİLELİ