Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın hayattan koparılması sağlıkta şiddetin ürkütücü boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Sağlık çalışanları uzun süredir güvenlik tedbirlerinin arttırılmasına yönelik çalışma bekliyordu. Bu son acı olay üzerine Sağlık bakanlığı hastanelerde kapı dedektörleri uygulamasını yaygınlaştırmak için kolları sıvadı.

Hasta ve çalışan güvenliğini tehlikeye atabilecek yasa dışı maddeler ya da cisimlerin hastaneye girişini engellemek için hastane kapılarında uygulanmaya başlanılan "Kapı Güvenlik Sistemleri" sağlık kuruluşlarında kurulmaya başlandı.

Uygulamanın Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ile Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde de hayata geçirilmesi için hazırlık sürecinin devam ettiği öğrenildi.

Hasta ve çalışan güvenliğini tehlikeye atabilecek yasa dışı maddeler ya da cisimlerin hastaneye girişini engellemeyi amaçlayan "Kapı Güvenlik Sistemleri" uygulamasının ve güvenlik tedbirlerinin ülke genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sağlık kurumlarının güvenliği için giriş kapılarından başlayıp ivedilikle yapılacak işleri olduğunu belirterek, "Kapı Güvenlik Sistemleri kurularak, 24 hastanemizde daha, yeni güvenlik uygulamasına geçildi. Sistem, hızla ülke geneline yayılacak." ifadelerini kullandı.