Alt yapı yetersizliği yüzünden Düzce’nin köylerinde baş gösteren kanalizasyon ve içme suyu sıkıntılarının ceremesini halk çekiyor. Birçok köyde yaz-kış yaşanan kirli su sorununa kökten çözüm getirilemiyor. Bu durum köylüleri ve özellikle çocukları hastalığın pençesine sürüklüyor.

Son olarak merkeze bağlı Hatipli Ketenciler Köyü sakinleri, bir yandan susuzluk bir yandan kirli su mağduriyeti yaşadıklarını belirterek, Düzce İl Özel İdaresi’nin seslerini duymasını istedi.

Su aksa bile pislik yüzünden yine susuzluk çekiyoruz

Öncü Haber’e yaz aylarından bu yana devam eden sorunla ilgili bilgiler veren vatandaşlar, “Sularımız yazdan bu yana çoğunlukla kirli akıyor. Bu suyu değil içmek bulaşık-çamaşır yıkamaya korkuyoruz. Çocuklarımız sürekli hasta oluyor. Muhtar ilgisiz. Suyun analiz edilmesini istiyoruz. Su aksa bile pislik yüzünden yine susuzluk çekiyoruz. Özellikle son 3 gündür su kesintileri iyice arttı. Konuyla ilgili yetkililerin sesimizi duymasını ve harekete geçmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhtar: Ana şebekede arıza var

Köydeki su sorunu hakkında telefonla görüştüğümüz Hatipli Ketenciler Köyü Muhtarı Nazır Yıldırım ise ana şebekede meydana gelen arıza yüzünden 3 gündür suların kesik olduğunu belirtti. Arızayı tespit etmek için bizzat kendisinin boruları incelemek için kaynağın olduğu bölgeye gittiğini ancak karlı kaplı olması yüzünden bir sonuç elde edemediğini anlatan Muhtar Yıldırım, Öncü Haber muhabirinin ‘Neden İl Özel İdaresi’nden yardım istemediniz?’ sorusunda “Onlar ne yapacak ki? Biz sorunu bulup sucu çağıracağız.” cevabını verdi.

Kirlilik savunması

Suyun çoğu zaman musluklardan sarı renkte akmasının nedenini ise kesinti olduğu zamanlarda ek kaynağı devreye sokmalarına bağlayan Muhtar Yıldırım, “Ana şebekeden gelen suyumuz kirli değil.” savunması yaptı.

Köylüler araştırma istiyor

Köylüler yazdan bu yana devam eden kirli su eziyetinin sona ermesi için sağlık yetkililerini de göreve çağırdı. Rutin kontroller dışında köydeki suyun sık aralıklarla laboratuvar ortamında incelenmesini talep eden köy sakinleri, İl Sağlık Müdürlüğü’nün halk sağlığı ekiplerini köye göndermesini istedi.

Hatipli Ketenciler Köyü sakinlerini endişelendiren ve sağlığı tehdit eden kirli su sıkıntısının kalıcı olarak çözüme kavuşması için Düzce İl Özel İdaresi ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün harekete geçmesi bekleniyor.