Son yıllarda Düzce'nin başına bela olan hava kirliliği bugünlerde yeniden sahnede… Her kış döneminde kente kabus yaşatan hava kirliliği, Hava Kalitesi İzleme İstasyonlarından alınan bilgiye göre, yeniden nefes aldırmayan boyuta ulaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ulusal hava kalitesi izleme ağının 12 Aralık saat 10.00 verilerine göre, Düzce’de Hava Kalitesi İndeksi 151’le ‘sağlıksız’ düzey olarak belirlendi. 81 ilin hava kalite indeksinin yer aldığı tabloda Düzce’de Türkiye’de hava kalitesinin sağlıksız düzey olarak gösterildiği iki ilden biri oldu.

Havadaki kirletici parametreyi gösteren ve ulusal sınır değeri 80 olan partikül madde düzeyi Düzce’de 352 metreküp olarak tespit edildi. Düzce’deki partikül madde düzeyi elde edilen sonuçla birlikte Türkiye ortalamasının 4 kat üzerine çıktığı görüldü.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde Düzce’de oluşan gri örtü, vatandaşların nefes almakta güçlük çekmesine yol açıyor. Kirlilikle mücadele kapsamında geçtiğimiz yıl kurum ve sivil toplum kuruluşları çeşitli adımlar atmış fakat somut bir sonuç elde edilememişti.  Sorunun çözümü için neler yapılıp yapılmayacağını ilerleyen zaman gösterecek.